Чи потрібна Україні спецслужба на зразок ізраїльського «Моссаду»? - Герой України, генерал Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО

Чи потрібна Україні спецслужба на зразок ізраїльського «Моссаду»? - Герой України, генерал Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО
377716 ПЕРЕГЛЯДІВ

 Герой України, генерал-лейтенант СБУ Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО: Чи потрібна Україні спецслужба на зразок ізраїльського «Моссаду»?

 

 

Українцям потрібен свій «Караючий Меч Арея»

 

                                                                      Меч Арея символізував

справедливість Закону,

а правитель, який отримував меч,

зобов'язаний був охороняти

цей закон справедливості.

Меч ототожнював Караючий Закон.

(Меч Арея символ УкРАїни країни Сонця РА)

 

 

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну в ЗМІ і соціальних мережах все частіше можна зустріти полеміку про діяльність спецслужб України та інших країн світу, ефективність їх роботи, викритих шпигунах, агентах, колаборантах та знищених за кордоном ворогів.

 

У «дискусіях», які загалом мають поверховий рівень знань, отриманих, як правило, із художніх фільмів і книжок, згадуються спецслужби радянського союзу/росії («СМЕРШ»-КДБ-ФСБ-ГРУ), Ізраїлю («Моссад»), США (ЦРУ, ФБР, «Морські котики»), Великої Британії (МІ-6, SAS) та України (ГУР МО і СБУ).

 

Після виявлених масових звірств російських військових над мирним населенням (вбивства, гвалтування, тортури, знущання) в окупованих містах і селах,  нанесення рашистами ракетно-бомбових ударів по житловим масивах все частіше лунає ідея створення нової таємної служби в Україні для пошуку і ліквідації воєнних злочинців без слідства і суду.

 

Ідея не нова, але поки в її реалізації наша країна так і не просунулася, - зазначають окремі журналісти і «експерти».

 

Наприклад, ще в кінці 2014 року в МВС заявляли про плани створити спецпідрозділ для операцій за кордоном. Тоді ж у складі батальйону «Київ-1» було створено елітний підрозділ «Тінь», але поки що про його діяльності, як пишуть журналісти, нічого не відомо.

 

І, слава Богу, що нічого невідомо. Якщо «Тінь» дійсно робоча і діє, бажаю їй успіху, завжди залишатися в тіні і не звертати увагу на дописи і коментарі  журналістів…

 

У 2015 році парламент прийняв закон, яким вніс зміни до деяких законів  щодо розвідувальних органів України. Прийняте законодавцями рішення дозволило українським розвідслужбам  проводити спецоперації на окупованих територіях.

 

«Чим важливий цей закон? Він знімає юридичні перепони на шляху роботи на тимчасово окупованих територіях і дає право впроваджуватися в організації терористів і сепаратистів», - зазначив політолог Тарас Березовець  (офіцер ЗСУ, знаходиться на фронті).

Він стверджує, що тепер українська розвідка «отримає право здійснювати всі необхідні заходи для затримання і доставки державних злочинців, в т. ч. ватажків терористичних «ДНР» та «ЛНР», а також самопроголошеного керівництва окупованого Криму».

 

Але поки, схоже, такими можливостями українська розвідка не скористалася, зазначають окремі ЗМІ. От і добре, що так вважають. В Євангеліє від Марка, Луки і Матвія сказано: «…кесареве кесареві, а Богові Боже» (12:13-17; 20:20-26; 22:15-22) — «кожному своє».

 

У березні 2016 році народний депутат Дмитро Ярош запропонував створити  організацію, яка буде розшукувати по всьому світу і притягати до відповідальності осіб, які вчинили військові злочини проти українців. Прикладом для даної організації, на його думку,  повинна послужити ізраїльська розвідка «Моссад».

Ярош вірно зауважив, що без підтримки державних силових структур створити подібну організацію буде дуже важко (на мою думку, така організація повинна бути  окремою державною спецслужбою — Авт.).

«Ми говорили на ці теми і на рівні Служби безпеки України, але розуміємо, що в умовах війни, коли увага відвернута на «гарячий» фронт, у нас можливості трохи обмежені — і тимчасові, і ресурсні. Ми будемо ініціювати, і ця організація обов'язково повинна бути створена, тому що якщо на міжнародні суди покладатися, то ми не будемо мати ніякого покарання злочинців, які викликали цю кров, яка ллється зараз», - сказав Ярош.

 

Знаючи про неминучість повномасштабного вторгнення росії в Україну я зі  своїми побратимами — ветеранами і діючими працівниками спецслужб створив таємну організацію (агентурну мережу) «Український СМЕРШ» («СМЕРТЬ РАШИСТАМ») і її структурний силовий підрозділ «Караючий Меч Арея» («Кінець Московському Антихристу»). Члени нашої організації є у військових частинах, підрозділах територіальної оборони ЗСУ, партизанських загонах, спецслужбах, поліції,  правоохоронних органах, органах державної влади і місцевого самоуправління, а  також працюють на окупованих територіях і в росії.

Меч Арея, згідно історичних досліджень і легенд, символізував справедливість  Закону, а правитель, який отримував меч, зобов'язаний був охороняти цей закон справедливості. Меч ототожнював Караючий Закон.

Рекомендую українцям прочитати історичне дослідження «Меч Арея - символ України» (див. тут: https://tamarachitaia.com/research/areasword_ukraine) і послухати пісню «Тінь сонця» (Меч Арея)  ">.

Українці, не забувайте про своє коріння! Щоби воно не засохло зрошуйте його кров’ю ворогів, як заповідав Тарас Шевченко: «І вражою злою кров’ю Волю окропіте…», щоб понесло «…з України У синєє море Кров ворожу... ». 

 

 

 Бог Арей з початку світу народжений бути немилосердним до злого мороку і тьми. Там, де немає світла, " target="_blank" rel="noopener">меч Арея сонцем пронизує хмари. Вічне світло життя — то безсмертний відблиск волі на залізнім двосічнім мечі Арея.

Своїм прабатьком Арея вважають усі відважні українські витязі — захисники Неньки України.

 

Витязь умів обороняти свою землю й мав усі права на жорстокість до зайд —напасників-загарбників. Це велика тайна, що орії (найстародавніші пращури українців) у світі є раттю НЕСКОРИМОЮ... Той, хто з первовіку освячений первісним вогнем і первісними водами, не боїться ворога і смерті, а стає володарем неба і землі. Смерть на полі брані миліша, ніж неволя.

Не страхаючись смерті, орії у житті сягнули таких небачених висот, які і нині не перевершені. Згадаймо тільки знамениту золоту пектораль. Неперевершений у віках шедевр древньої Оріани!

Подвиги оріїв змогли повторити лише герої Крут і вояки УПА, які воювали за незалежність України, Герої Небесної Сотні, які повстали проти тиранії, «азовці», які боронили «Маріуполь» — місто Божої матері Ісуса Христа і  захисники Бахмуту.  

 

Орії (або арії) — найстародавніша назва українців. Орії, тобто орачі — першоорачі світу, сонцепоклонники. Наші пращури першими викували залізний двосічний меч! А у стрільбі із лука вражали ворога на кілька сотень метрів.

Вони першими в світі приручили коня, винайшли колесо і плуг. Першими у світі окультурили жито, пшеницю, просо.

Свої знання з рільництва та народних ремесел понесли по всьому світу — в Китай, Індію, Месопотамію, Палестину, Єгипет, Північну Італію, на Балкани, в Західну Європу, Скандинавію. Назва арійців багато разів зустрічається у Ведах. Це слово було прочитане французьким вченим Анкетілем Дюпероном у 1771 р. на стелі перського царя Дарія: «Син Віштаспаса, Ахаменід, Перс, син Перса, Арій, Арійського семені».

 

Молода людина, пройшовши через Священні Ворота Зрілості, ставала косаком (від нього пішло слово козак), вливалася в ратні лави Оріани. Тримаючи меч у руці, щит біля колін, косак цілував Матір–Землю і біля Священних Воріт клявся Богом, що ніколи не зрадить Рід свій, не оганьбить пам’ять своїх предків. Наші пращури залишили нам священну заповідь: «Ворога Роду твого знищуй без пощади і жалю!»

 

На цю тему читайте статті:

1). «Ми — не брати: як учені довели відсутність «рідства» між українцями і росіянами» (Україна молода, 29.03.2017).

 

2).«Як орії з Греції Елладу зробили» (Голос України, 17.10.2007)

 

Тому ми і пропонуємо назвати українську таємну службу «КАРАЮЧИЙ МЕЧ  АРЕЯ»  (абревіатура — КАРМА, що також розшифровується як — «Кінець Московському  Антихристу»), щоб мати багатовіковий корінний зв’язок з нашими БОГАМИ і предками ОРІЯМИ (АРІЯМИ), як ізраїльський «Моссад» з єврейським народом, девізом якого є одна з притч Книги третього єврейського царя Соломона (Х вік до н. е.): «При недостатній кількості доглядачів падає народ, а при багатьох — процвітає».

Донедавна девізом «Моссаду» була інша притча з тієї ж біблійної книги: «Тому з обдуманістю веди війну свою».

 

У травні минулого року ми провели соціологічне дослідження: чи потрібна Україні таємна  каральна спецслужба (називаємо речі своїми іменами!) на зразок  ізраїльського «Моссаду» або радянського «СМЕРШУ, яка фізично буде знищувати воєнних злочинців — ворогів українського народу за кордоном?

 

Понад 90% опитаних українців висловилися за створення такої таємної структури, яка,  за наявності оголошеної офіційної підозри у вчиненні тяжкого злочину проти  України, КАРАЛА б СМЕРТЮ вище військово-політичне керівництво російської  федерації: президента, весь склад Ради безпеки, Державної  думи, уряду, керівників МО, Генерального штабу ЗС, ГРУ, ФСБ, СЗР, командування родів  військ, воєначальників, командирів військових частин, інших воєнних злочинців, а також українських зрадників і колаборантів, які втекли за кордон.  

 

З початку квітня минулого року Український «СМЕРШ» як самостійно, так і скоординовано з ГУР МО, СБУ і ССО, проводить операції під  загальною назвою “Лють меча Арея”: знищимо москальський фашизм-нацизм — врятуємо цивілізацію» (https://ukrreporter.com.ua/golovne/statti/ukrayinska-operatsiya-lyut-mecha-areya-znyshhymo-moskalskyj-fashyzm-natsyzm-vryatuyemo-tsyvilizatsiyu.html).

Про одну із таких операцій - знищення в новорічну ніч в Макіївці понад 800 російських окупантів читайте у статті «Чому макіївський новорічний “подарунок” від Збройних сил України є символічним і знаковим. Знову про масове знищення рашистів» (https://ukrreporter.com.ua/war/chomu-makiyivskyj-novorichnyj-podarunok-vid-zbrojnyh-syl-ukrayiny-ye-symvolichnym-i-znakovym-znovu-pro-masove-znyshhennya-rashystiv.html).

Зауважу, що звільнення Київської, Чернігівської і Сумської областей весною минуло року  проходило під девізом «Вогнева лють». 

 

 

В січні 2023 року МВС України почало формування штурмових бригад «Гвардія наступу». Одна із бригад має назву «Лють», гаслом якої є «Перетвори свою лють на зброю».

Пропозиції, які залишилися без відповідей…

 

Ще у квітні 2014 року я звернувся до першого заступника голови СБУ, керівника Антитерористичного центру при СБУ Василя Крутова з проханням  повернути мене на військову службу і призначити на посаду його помічника, радника або заступника.

Ознайомив зі своїм планом заходів, як створити на базі Центру спеціальних операцій «Альфа» спецпідрозділ для ліквідації на території окупованого Криму зрадників України — співробітників ГУ СБУ, працівників правоохоронних органів, суддів, військових, які в масово зрадили присязі і перейшли на службу ворогу — росії — країні агресору і окупанту.

 

Згідно з даними, якими я володів на той час, найбільшу кількість зрадників серед кримських силовиків складали майже 12 тисяч працівників міліції і понад 1020 офіцерів СБУ (83% від особового склад).

Серед військовослужбовців ЗС України, які служили в Криму, загальний показник зрадників був 70,4%, у тому числі 64% — серед офіцерів (майже 3000 осіб).

Зрадили Україну також 74% співробітників Державної прикордонної служби, з них 50% — офіцери (220 осіб).

Зрадили присязі понад 250 кримських суддів і майже всі прокурорські  працівники.

Поіменний перелік зрадників керівного складу Військово-морських сил Збройних сил України, які прийняли російське громадянство і поповнили лави ВМФ російської федерації, опубліковано.

 

Я запропонував детальний план як влаштувати кримським зрадникам «ніч довгих ножів» — масове полювання і терор, щоб посіяти серед них панічний страх, який би не давав їм і їх сім’ям спокійно спати, щоб вони жили в  постійному очікуванні своє смерті, яка обов’язково прийде...

 

Зрадники, на мою думку, підлягали фізичній ліквідації за законами воєнного часу і згідно із заповітом наших пращурів оріїв-русів — «Ворога Роду твого ЗНИЩУЙ без пощади і жалю». 

 

На той час була така можливість. У Криму був певний хаос, ФСБ ще не взяла його під повний і тотальний контроль, особливих проблем в’їхати на півострів не було. Зброю, вибухівку й інші необхідні засоби можна було добути на місці (вони були в  таємних схованках).

 

Ми (СБУ і я як ексначальник відділу військової контррозвідки і заступник голови Спілки офіцерів України) мали в Криму гарні оперативні і агентурні можливості для встановлення місця знаходження зрадників і їх справедливого покарання.

 

Я запропонував очолити одну з основних «груп месників» з  5-7  професіоналів, яких би  підібрав особисто. Кількість груп, необхідних для проведення акції «Відплата» кримським зрадникам,  достатньо було б не більше 25-ти (за кількістю  найбільш чисельних за населенням міст у Криму) у складі 3-5 осіб кожна. Деталізувати той план не буду, він, надіюся, ще пригодиться. 

   

Окремо запропонував план «активних заходів» під назвою «Українська гостинність» на 9 травня 2014 року у Севастополі, у зв’язку з прибуття президента путіна, вищого військово-політичного керівництва і депутатів Держдуми росії для святкування дня «побєдобєсія» і анексії Криму. Обидва плани були реальними для реалізації. Потрібна була лише згода керівництва держави…

 

 

 

Виступ фюрера путіна на дні «побєдобєсія» в

Севастополі 09.05.2014, яке можна було перетворити на «пекло». 

 

Короткий відступ. Влітку далекого 1983 року на всесоюзних зборах інструкторів із підготовки бійців спецпризначення я познайомився з Василем Крутовим, майбутнім керівником «Альфи» СБУ (1994–1998 рр.). В той час я  працював слідчим в МВС і одночасно тренував працівників міліції прийомам бойового самбо і карате.

Був кандидатом у майстри спорту з боксу, бойового самбо і офіцерського багатоборства, займався східними єдиноборствами. Брав участь у союзних і республіканських змаганнях, був чемпіоном і призером цих змагань. У 1985 році став майстром спорту з рукопашного бою.

 

Строкову службу в радянській армії я проходив у військах спеціального призначення військової розвідки. Легендою прикриттям вважалася служба у ППО під Донецьком (так записано в моїх особових справах МВС і СБУ). Брав участь у бойових операціях за кордоном, маю понад 50 стрибків на парашуті. Службу закінчив у званні молодшого лейтенанта.

 

 

 

Фото із книги із книги «Воїни «Антимафії».

 

 

Більше про військову службу у статті «Нас там бути не могло…» (видання «Український репортер, 11.11.2020).

 

Роботу слідчого, навчання в ад’юнктурі, викладача в академії МВС, а згодом — начальника відділу військової контррозвідки і народного депутата я  поєднував з тренуванням  бійців «Альфи» разом з генералом Крутовим до травня 1998 року. Ми стали друзями. 

 

Президент Кучма, довідавшись, що я провожу тренування бійців «Альфи», дав вказівку голові СБУ Леоніду Деркачу не допускати мене до цих тренувань на полігоні…    

 

 

 

 

Мішень полковника Григорія Омельченка. Швидкісна стрільба з різних положень (стоячи, з коліна і перекидом) на відстані 25–30 метрів із пістолета Стєчкіна на полігоні «Альфи» СБУ 26.10.1996 р. Результат: 575 очок із 600 можливих, підтверджений підписами А. Єрмака, офіцерів і начальника «Альфи» СБУ генерала В. Крутова, які брали участь у стрільбах (із книги О. Михайлюти «Воїни «Антимафії», с.344).

 

 

Чи ознайомив Крутов з моїми пропозиціями голову СБУ Наливайченка і  в.о.  президента України Турчинова, не знаю. Але в поновленні на  військову службу мені було відмовлено… через вік (на той час мені було 63 роки, знаходився у відставці). Через три місяці після нашої зустрічі (липень 2014 року) Василь Крутов був звільнений з займаної посади.  

 

Спецслужби і їх завдання

 

«Експерти широкого профілю» дають «супер» поради на яких засадах (принципах) повинні бути створені спецслужби в Україні і найчастіше ставлять в приклад роботу ізраїльського «Моссаду» (рідше «СМЕРШ» та подібних їм структур США, Великої Британії, Франції, Італії, не знаючи навіть їх назв і які вони проводили операції за кордоном по знищенню ворогів). 

Розповідають як був створений «Моссад», як він діє, про проведені ним таємні операції, інформація про які взята, як правило з Інтернету, не маючи ні найменшої реальної уяви про його оперативну і агентурну роботу. І ніколи не дізнаються…

 

«Моссад» розшифровується як «Відомство розвідки і спеціальних завдань» — політична розвідка Ізраїлю, за своїм призначенням та функціями є аналогом ЦРУ США. Підпорядковується виключно прем’єр-міністру Ізраїлю.

«Моссад» був створений у квітні 1951 року. У процесі його створення безпосередню участь брав прем’єр-міністр Ізраїлю Давид Бен-Гуріон.

Вважається однією з найбільш ефективних і професійних спецслужб у світі. І це дійсно так. Основою ефективної роботи «Моссаду» є її агентурна розвідка — мережа агентів по всьому світу.

 

 

Емблема «Моссаду»

 

На емблемі організації зображена Менора, один з елементів гербу Держави Ізраїль. «Моссад» — є гарантом безпеки євреїв і кошмаром терористів.

«Моссад» діє за заповідями Тори (єврейська Біблія — «П’ятикнижжя Мойсея — Старий Заповіт): «Око за око, зуб за зуб, руку за руку, ногу за ногу, опік за опік, рану за рану, забій за забій»  (Тора, Вихід 21:23-27). 

 

«СМЕРШ» (абревіатура початкових букв гасла «Смерть шпигунам!»)  — Головне управління військової контррозвідки Народного комісаріату оборони (НКО) СРСР, створене Постановою Ради Народних Комісарів Радянського Союзу від 19 квітня 1943 року. Начальником був призначений Віктор Абакумов.

Новостворена структура була в складі Наркомату оборони і  підпорядковувалася безпосередньо Сталіну.

 

 

 

 

      

Нагрудний знак і посвідчення співробітника «СМЕРШ»

 

«СМЕРШ» був сформований для оборони тилу Червоної армії, боротьби з дезертирством, шпигунами, диверсантами. В умовах переважання в тодішньому суспільстві і військових структурах СРСР командно-директивних методів роботи працівники «СМЕРШ» подібно до працівників інших радянських спецслужб відрізнялися жорстокістю і безкомпромісністю у виконанні поставлених завдань, маючи широкі повноваження.

З іншого боку, такий підхід до роботи сприяв формуванню у суспільній свідомості образу «непереможних контррозвідників-смершівців», які здатні виконувати ті завдання, які не під силу спецслужбам інших країн світу, не відступаючи ні перед якими труднощами, в тому числі психологічно-морального характеру.

 

«СМЕРШ» мав репутацію кращої військової контррозвідки у світі, яка, наприклад, влітку 1943 року зірвала німецьку наступальну операцію «Цитадель» на Курському виступі, захопила в полон високопоставлених нацистських діячів-злочинців і запобігла реальному замаху на життя Сталіна, який готовив Абвер.

 

У листопаді – грудні 1943 року співробітники «СМЕРШ» провели в Тегерані ряд  оперативних заходів, якими забезпечили безпеку конференції «Великої Трійки» (СРСР, США, Велика Британія) під час Другої світової війни і зірвали спробу диверсійних груп військової розвідки Німеччини Абверу вчинити терористичні акти проти Сталіна, Рузвельта і Черчилля.

 

Ефективними були заходи «СМЕРШУ» і по забезпеченню безпеки Ялтинської конференції в лютому 1945 року (яка проводилася в обстановці суворої секретності) і особистої безпеки її лідерів Сталіна, Рузвельта і Черчилля.

 

«СМЕРШ» існував до березня 1946, після чого був розформований, а його функції перейшли до органів КДБ СРСР.

 

Будучи народним депутатом і головою парламентського підкомітету з питань боротьби з міжнародним тероризмом і членом аналогічного підкомітету Юридичного комітету ПАРЄ, я неодноразово зустрічався з керівниками різних рівнів спецслужб Західної Європи, США, Канади, Ізраїлю, з якими обговорював питання реорганізації СБУ, на яких принципах вона повинна формуватися, її кадрове забезпечення і таке інше. Торкалися також питання і про створення структур, подібних «Моссаду» (його силового блоку), але це не для публічного обговорення.

 

Нагадаю (сьогодні про це пам’ятають одиниці), влітку 1995 року я (як член Президії Верховної Ради України, голова парламентського Комітету з питань боротьби з корупцією і організованою злочинністю і начальник відділу військової контррозвідки СБУ) і керівники Генеральної прокуратури, МВС і МЮ України підписали з США перший в історії Меморандум про співпрацю правоохоронних органів двох країн і обмін інформацією у сфері боротьби з міжнародною  організованою злочинністю і корупцією. Одним із підписантів Меморандуму з американської сторони був директор ФБР Луї Фрі, з яким я добре знайомий, неодноразово зустрічався з ним в США у службових справах під час відрядження.

 

Зазначу, що основи агентурної і оперативної роботи спецслужб країн світу, їх агентурного апарату дуже схожі, майже ідентичні. Зупинятися на цій темі не буду. Про це ви можете прочитати у моїх статтях, опублікованих у пресі:

1). «Батогом і пряником: як вербували в агенти КДБ та ким вони були»;

2). «Вони і досі серед нас: колишні агенти КДБ нині працюють на ФСБ і продовжують нести загрозу Україні»;

3). «Агентура КДБ-ФСБ-РПЦ в Україні: чого ми не знали про добре знайомі обличчя»;

4). «АДвоКАТ» Віктор Медведчук: агент КДБ (ФСБ) «Соколовський».

 

Наведу класичне визначення, що таке спецслужби та їх основні сфери діяльності.

     

Спецслужби — загальна неофіційна назва для державних органів та установ, покликаних здійснювати агентурну і оперативно-розшукову діяльність, розвідку та контррозвідку, спеціальні операції і диверсії в інтересах держави та національних інтересів. У авторитарних і тоталітарних країнах спецслужби обслуговують панівні еліти, займаються політичними репресіями та позасудовими убивствами.

Спецслужби часто діють поза правовим полем своєї країни, а їхня діяльність на території інших держав є протизаконною (злочинною). У деяких країнах спецслужби мають особливу політичну вагу й можуть бути незалежним політичним  гравцем, впливати на політику та обрання (призначення) керівництва держави.

 

Тенденція останніх років — посилення ролі спецслужб, дедалі більше втручання їх у приватне життя громадян та маніпуляція суспільними процесами. Спецслужби можна умовно розділити на дві групи:

• розвідувальні,

• контррозвідувальні (внутрішня безпека).

 

Завданням розвідувальних органів є здобуття важливої інформації та дезінформація аналогічних структур ворожих держав.

Органи внутрішньої безпеки (контррозвідка) повинні гарантувати безпеку громадянам і політичну стабільність країни.

 

Для політичного керівництва країни спецслужби зобов’язані гарантувати:

• аналіз усіх сфер дотичних до безпеки держави;

• завчасне попередження кризових явищ;

• державний кризовий менеджмент;

• інформаційне забезпечення для планування бойових дій міністерства оборони;

• захист власної конфіденційної інформації та інформації інших державних органів;

• вплив на суспільні процеси з метою дотримання національних інтересів.

 

В Україні функції спецслужб покладені на такі державні структури:

• ГУР — Головне управління розвідки Міністерства оборони (воєнна розвідка);

• СЗР — Служба зовнішньої розвідки;

• СБУ — Служба безпеки України (контррозвідка та внутрішня безпека);

• Управління розвідки Адміністрації Державної прикордонної служби України.

 

Певною мірою до спецслужб можна віднести і УДО (Управління державної охорони) — колишнє «9 управління КДБ СРСР», що займається забезпеченням охорони перших осіб держави.

 

Українські «Моссад» і «СМЕРШ»

 

В соціальних мережах появилися статті, інтерв’ю і коментарі про діяльність українського «Моссаду», «Українського СМЕРШу», партизанських загонів, «нічних вовків», «білих вовків», «ранкових рибалок», «месників-одиночок» і т. д.

З’явилися аматорські відео з рекомендаціями як повинен діяти український «Моссад», після перегляду яких професіонали усміхаються.

 

Деякі державні чиновники навіть «побігли поперед батька в пекло» і заявили,  що український «Моссад» уже створений і виконує свою роботу на окупованій території (таких ми називаємо недоумками або інфантильними ідіотами!).

 

Рекомендую подивитися інтерв’ю з офіцером Армії оборони Ізраїлю, військовим аналітиком Ігаль Левіном «Український Моссад — це не ГУР і не СБУ». Це " target="_blank" rel="noopener">єдине відео-інтерв’ю, яке заслуговує на увагу професіоналів, як і відео «СМЕРШ: міфи і факти» (див. тут: ">).

 

Про засади (принципи) діяльності таємної НЕДЕРЖАВНОЇ організації «Український  СМЕРШ», яку з ветеранами спецслужб я почав створювати з  листопаду минулого року, знаючи, що повномасштабне вторгнення росії буде у другій половині лютого 2022 року, читайте в Інтернеті:

 

1). Операція “Знайшов – Знищив – Зник” проводиться в тісній співпраці і координації з СБУ і ГУР.

 

2). Бійці невидимого «Українського «Смершу» одержали наказ без пощади вбивати окупантів.

 

3). Час розмов закінчився – в полон не брати: Звернення «СМЕРШУ».

 

4). Генерал Омельченко: «Зрадників і шпигунів виявляти і знищувати  безжально».

 

5). Операція «Українського СМЕРШУ» – «Z:3».

 

6) Лист-подяка Командувачу Сил Спеціальних Операцій Григорію Галагану.

 

7). Ласкаво просимо до пекла. Про реальні втрати рашистів в Україні.

 

8). Відплата російським терористам за знищений будинок у Дніпрі повинна бути за зразком «Гніву Божого».

 

В перший день російського повномасштабного вторгнення, на відміну офісу президента, «Український СМЕРШ» обнародував заяву Російські окупанти підлягають знищенню як скажені собаки. 

 

Представники ж вищого політичного керівництва України ЗАБОРОНИЛИ підривати мости (що призвело до захоплення півдня країни і майже оточення Києва), тому що думали не про  життя мирного населення і українських військових, а про те, що з боку росії «теж люди, які дбайливо ставитимуться до будинків, мостів та іншої інфраструктури». Ідіоти!

 

Радник глави ОП Михайло Подоляк в інтерв’ю «Фактам» 30 серпня вигадав жалюгідне виправдання щодо неготовності підривати мости 24 лютого, що призвело до швидкого захоплення російськими військами півдня України, масових жертв серед українських військових, мирного населення та інших тяжких наслідків. 

Однією з головних помилок у перші години після повномасштабного вторгнення росії, за  зізнанням Подоляка, була неготовність президента Зеленського нищити об’єкти інфраструктури, аби зупинити російських окупантів.

 

Подоляк заявив: «На мою думку, одна з ключових помилок, це коли почалося інтенсивне вторгнення, ми як органи управління — не могли повірити в те, що це відбувається у XXI столітті та відбувається з нами. Того раннього ранку 24 лютого ми психологічно не були готові підривати мости».

 

«Перші кілька годин думали: ми вкладали кошти у комфорт для людей, як тепер руйнувати все це? Ось цю тодішню неквапливість вважаю фундаментальною помилкою (пане Подоляк, це мінімум злочинна недбалість президента  Зеленського — Авт.). Ми ж думали, що з того боку теж люди, що вони дбайливо ставитимуться до будинків, мостів та іншої інфраструктури», - зазначив Подоляк (повне інтерв’ю див. тут:

https://fakty.ua/406508-my-ni-pri-kakih-obstoyatelstvah-ne-pojdem-na-ustupki-rossii---mihail-podolyak).

 

В інтерв'ю Марку Фейгіну на " target="_blank" rel="noopener">YouTube за підсумками 8 травня 2022 року ще один радник глави офісу президента Олексій Арестович на запитання Фейгіна "Чому не підготували Херсон, Нову Каховку? Чому не замінували мости, чому їх не підірвали?" – заявив: "Відповідь дуже коротка у тих, хто цією темою займається: про*бали".

"Хто, чого і як — так, розбиратимемося, зокрема розбираються правоохоронні органи. Тому що — де некомпетентність, де зрада — це найбільше запитання. Там розбираються, і обов'язково всім дадуть оцінки — і кадрові, і персональні, і кримінальні, і всі на світі", – сказав Арестович

 

На думку ж вищого військово-політичного керівництва країни, проводити зараз   розслідування про причини швидкої здачі півдня країни «НЕНАЧАСІ». Все будемо виясняти після завершення війни, заявив міністр оборони Резніков…

 

Минуло більше року, але до цього часу не «розібралися» — керівництву держави все ще «НЕНАЧАСІ», тому що  головними винуватцями у злочинній здачі півдня України є президент, верховний головнокомандувач ЗСУ Зеленський, Резніков, Єрмак, Баканов, Хомчак та інші воєначальники і урядовці.

 

Здача півдня України: зрада чи злочинна недбалість?

 

«Український СМЕРШ» провів власне розслідування і дійшов висновку:

 

1). Загороджувальні  протитанкові мінні поля навколо пропускних пунктів «Чонгар»,  «Каланчак» і «Чаплинка»  на адміністративній межі з анексованим  Кримом були  РОЗМІНОВАНІ за НАКАЗОМ (розпорядженням)  президента, верховного головнокомандувача ЗСУ Володимира Зеленського. 

 

2). Мости, які з’єднували півострів Крим з материковою частиною України, мости через р. Дніпро і мости через водоканали зрошувальної системи в Херсонській області НЕ БУЛИ ПІДІРВАНІ через ЗАБОРОНУ верховного головнокомандувача ЗСУ Зеленського підривати їх. 

 

Нами встановлено перелік посадових осіб (військових і цивільних), їх прізвища, посади, звання, які обговорювали з президентом Зеленським питання про РОЗМІНУВАННЯ мостів на всіх кримських перешийках і протитанкових мінних полів навколо «Чонгару», «Каланчака» і «Чаплинки» і ухвалили з ним спільне рішення про їх розмінування і не підрив мостів.

Всю відповідальність за злочинну здачу півдня України з ознаками злочинної недбалості і державної зради, що призвело до багатотисячних людських жертв та інших тяжких трагічних наслідків, повинні нести в першу чергу президент, верховний головнокомандувач ЗС України Зеленський, глава Офісу президента  Єрмак, вище військове командування і члени уряду, які виконали злочинний наказ (письмовий чи усний – не має значення) про РОЗМІНУВАННЯ загороджувальних протитанкових мінних  полів біля «Чонгара», «Каланчака», «Чаплинки» і наказ НЕ  ПІДРИВАТИ мости (або розмінувати їх), які з’єднували Крим з материковою частиною Україною, мости на р. Дніпро і мости через водоканали зрошувальної системи в Херсонської області.

 

Колишній розвідник полковник Роман Червінський в інтерв'ю "Цензор.нет" розповів, що "З Офісу президента була команда без його санкції мости не підривати". Це був другий день війни, - зазначив він.

Червінський вважає, що окупанти не потрапили б в Херсон, якби командування підривало мости. "Вони би не просунулись", - впевнений він.

 

Військові експерти стверджують, що при знищенні цих мостів ворог НЕ ЗМІГ би  захопити Херсон і окупувати Херсонську область і значну частину Запорізької області та захопити Запорізьку АЕС, яка є найбільшою у Європі і третьою у світі за сукупною потужністю, підривом якої світ шантажує психопат путін.

 

 

На мапі позначені КПВВ «Чаплинка», «Каланчак» і «Чонгар», 

протитанкові мінні поля навколо яких були розміновані.

 

Запитання до Вас, шановні читачі: хто з вас вірить в те, що без письмового  наказу або розпорядження президента, верховного головнокомандувача ЗС України Зеленського, хтось з військових посадових осіб рангом нижче (починаючи від міністра оборони, головнокомандувача ЗСУ, командувача інженерних саперних військ, командувача Оперативного командування «Південь», командира 808-го окремого  понтонно-мостового полку і  закінчуючи рядовим солдатом-сапером)  посмів би САМОСТІЙНО, без письмового наказу вище стоячого командира прийняти рішення  про РОЗМІНУВАННЯ мостів, які з’єднували півострів Крим з материковою частиною України та загороджувальних  протитанкових мінних полів навколо пропускних пунктів «Чонгар»,  «Каланчак» і «Чаплинка  на адміністративній межі з анексованим Кримом?

 

Ви праві — в таке повірити може лише дебіл або ідіот!

 

Матеріали розслідування у статті «Здача півдня України: злочинна недбалість чи державна зрада?» (чотири частини, читайте за посиланнями тут:  https://umoloda.kyiv.ua/number/0/2006/169909/).

 

Хто ж вони бійці таємної організації

«СМЕРТЬ РАШИСТАМ»?

 

Вони — патріоти України. Вони — очі і вуха ЗСУ, ССО, ГУР, СБУ, СЗР.  Вони — всюдисущі, але ворог їх не бачать. Вони — «невидимки-привиди». Вони — не коментують, не підтверджують, не заперечують. Вони — не піаряться.

Вони — роблять справедливу «відплату». Вони — нічний кошмар рашистів.

Вони — «Караючий Меч Арея»!

 

 

 

Рашисти і зрадники, «Караючий Меч Арея» уже йде за вами…

 

Українська Служба аналогу «Моссаду» або «СМЕРШу», яку ми пропонуємо назвати «Караючий Меч Арея» (що означає «Кінець Московському Антихристу» —  абревіатура КМА), повинна бути абсолютно таємною закритою автономною державною структурою, яка підпорядкована виключно Президенту України.

 

Про її існування повинен знати лише президент і керівник цієї спецслужби. Вона  НЕ повинна бути ні у складі СБУ, ні ГУР МО, це — абсолютно автономний незалежний спеціальний державний таємний орган, який виконує особливі специфічні завдання за кордоном за дорученням Президента.

 

Офіційно про існування такої служби НЕ повинні говорити ні політики, ні державні чиновники, ні військові — це повинно бути ЗАБОРОНЕНО законом, який передбачає кримінальна відповідальність за розголошення даних про Службу і її працівників. Ніхто не знає, окрім президента, справжнього прізвища її  керівника, його  біографічні дані, зовнішність і т. д.

 

Оперативний склад Служби повинен бути настільки засекреченим, щоб  унеможливлював витік інформації на зовні про його співробітників.

 

Керівник Служби не повинен знати таємних агентів оперативних працівників. Виключенням із правила можуть бути лише особливо надзвичайні обставини.

 

Наприклад, при постановці керівником завдання безпосередньо перед  оперативним працівником або його доповіді про виконання операції (або її провалу) і то не завжди. Як правило, це повинен робити безпосередній начальник оперативного підрозділу і без участі своїх підлеглих.

 

Це одне із основних правил організації конспірації і цілком таємної діяльності таких спецслужб. Керівник знає лише своїх  заступників, керівників структурних підрозділів і кадрових співробітників Служби. Для решти суспільства і світу вони «невидимки-привиди». Вони є, але їх ніхто не бачить і нічого про них не знає. 

 

Одним із самих відповідальних і складних питань є підбір кандидатів, придатних для роботи в Службі аналогу «Моссад» — вивчення психологічного портрету і  психотипу кандидата, рівень («стеля») його можливостей: фізичних, психологічних, психічних і моральних, які будуть ГАРАНТУВАТИ  виконання «специфічного» завдання, знаючи при цьому, що виконання його за кордоном — це злочин і у випадку затримання — виконавця чекає в’язниця.

 

Для цього є відповідні спеціалісти — психологи, психіатри, психоаналітики, гіпнотизери і особи інших здібностей. І на цьому поставимо крапку… 

 

НАГОЛОШУЮ: фізичне знищення воєнного злочинця (рашиста) за кордоном буде вважатися за законами країни, де воно сталося, злочином (вбивством, терактом і т. д.) і у випадку затримання виконавця, його будуть судити. Що можуть зробити з «месником» у росії, догадатися не важко, там закони застосовувати не будуть…

 

ПІДКРЕСЛЮЮ: тема створення таємного державного органу на зразок  ізраїльського  «Моссаду» або радянського «СМЕРШу» НЕ для публічного обговорення посадовими особами на прямих ефірах по телебаченню, радіо, в інших ЗМІ. Вони повинні уникати відповідей на запитання журналістів на цю тему. Для них вона — ТАБУ!

 

Недопустимо те, що  заявив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко в ефірі  ютуб-каналу «Україна-24» 19 квітня минулого року.

«Вже створено службу, яка працює на окупованих територіях. Коли ви чуєте, що хтось в ОРДЛО раптово помер, це і є робота наших спецслужб, які знищують окупантів та зрадників. Наш український «Моссад», — уже в дії», - наголосив Геращенко.

 

Питання: яке відношення він має до роботи спецслужб?  Хто уповноважував його робити таку заяву? Таке базікання за певних обставин може кваліфікуватися як тяжкий  злочин — розголошення державної  таємниці (ст. 328 КК) і державна зрада ст. 111 КК).

 

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що усі російські окупанти обов'язково будуть покарані за свої звірства і підтвердив, що «український Моссад» вже працює  і що він не буде використовуватись в політичних цілях. 

Про це він сказав в етері " target="_blank" rel="noopener">всеукраїнського телемарафону. Відповідаючи на питання чи не будуть в майбутньому ці спецпризначенці використані політичним керівництвом, Буданов зазначив: "Я сподіваюсь, що не будуть. Це є питання на багато років наперед".

Він додав, що в Ізраїлі члени Моссаду не зазначені ні в яких документах. Їхні імена стають відомими, якщо вони зазнають якоїсь невдачі. Таким чином і члени "українського Моссаду" будуть невідомими для загалу.

 

На моє глибоке переконання, про існування подібної ДЕРЖАВНОЇ спецслужби, якщо вона створена, ніхто окрім президента країни і її керівника НЕ ПОВИНЕН ЗНАТИ. В слух про це НЕ ГОВОРЯТЬ (навіть керівник розвідки)!

 

Як таємно створити подібну державну структуру з урахуванням ізраїльського і власного  досвіду і щоб вона не була  розшифрована — професіонали українських спецслужб знають, роблять мовчки свою справу і не піднімають галасу про це на весь світ…

 

Для її створення потрібна політична воля і НЕ ПУБЛІЧНЕ (абсолютно закрите!) рішення  Президента України.

 

Не дивлячись на те, що я НЕ довіряю президенту Зеленському як генерал СБУ (підстав для цього більш, ніж достатньо), у жовтні минулого року я публічно заявив, що готовий зустрітися з ним і обговорити питання про створення таємної Служби «Караючий Меч Арея» (положення, засади, принципи її роботи, національно-патріотичний принцип підбору кадрів, структура, чисельність, фінансування, соціальні гарантії працівників, їх сімей і т. д.).

 

Я готовий був її очолити або бути радником-консультантом президента з цього питання.

Підбір своїх заступників, керівників структурних підрозділів, оперативних працівників визначає виключно керівник Служби і його заступники. Втручатися в цей процес не має права ніхто — навіть Президент країни.

 

Задачі щодо проведення за кордоном операції «ВІДПЛАТА» перед керівником Служби ставить особисто Президент України. Він вправі обговорити це питання на закритому засіданні РНБО за участі керівника Служби в обмеженому складі членів РНБО: перших керівників СБУ, СЗР  і ГУР МО — не більше.

 

І головне — ця Служба НЕ повинна використовуватися президентом у боротьбі з політичними опонентами і опозицією в середині країни. Будучи її керівником або радником-консультантом президента, я це гарантую!

Відповіді на мою пропозицію від президента Зеленського не було.

  

Саме на запропонованих засадах конспіративної, оперативної і агентурної роботи і потрібно створювати СВОЮ — українську таємну Спецслужбу, взявши краще у  ізраїльського «Моссаду», радянського «СМЕРШУ» і аналогічних структур США і Великої Британії. 

«Учітесь, читайте, І чужому научайтесь, Й свого не цурайтесь», - заповідав нам наш духовний батько Тарас Шевченко.

 

Шановні читачі, сподіваюся, Ви зрозуміли, що вище викладене — це  загально відомі речі, щоб аматори мали елементарне уявлення про роботу спецслужб.

 

Найважливіші таємні методи і способи агентурної і оперативної роботи такої  спецслужби, а також як підбирати кандидатів для неї, як проводити спеціальні перевірки на їх профпридатність, як використовувати новітні технології для ідентифікації розшукуваних осіб та збору необхідної інформації, як  виявляти агентів (шпигунів) іноземних спецслужб, як співпрацювати з національними  розвідслужбами і закордонними партнерами, вибачте — НЕ ДЛЯ ПРЕСИ.

 

Якою насправді повинна бути ця українська Спецслужба — це уже для новообраного Президента України, яким буде бойовий генерал. З ним і поспілкуємося професіонально на цю тему за закритими дверима, віч-на-віч…   

      

Зауважу, що «Караючий Меч Арея» рано чи пізніше, але знайде голови російських військових злочинців, зрадників і колаборантів, де б вони не були. Відплата буде неминучою! Лють «Меча Арія» буде безпощадною і безжальною! Операції «Відплата» —- бути!

 

Колеги ізраїльських спецслужб не раз мені говорили, що без вирішення національного кадрового питання за їхнім зразком, незалежність, суверенітет і територіальна цілісність України будуть під постійною  загрозою з боку росії, а органи державної влади, оборонних і безпекових відомств будуть «зарибнені» ворожою агентурою спецслужб іноземних держав, в першу чергу російської федерації. 

У спецслужбах Ізраїлю служать виключно євреї. Президентом, прем’єр-міністром, членом уряду Держави Ізраїль може бути лише єврей. Ізраїльський Кнесет, який  складається із 120 депутатів, представлений на 75% євреями (в пропорції до національного складу населення країни). Так повинно бути і в Україні, наголошували мої колеги з Ізраїлю.

      

Життя підтвердило їх правоту. Нам потрібно будувати національну українську Державу на зразок Держави Ізраїль.

 

Воєнні злочинці-рашисти і зрадники будуть знищені!

 

НА ЗАВЕРШЕННЯ. Чи створить президент Зеленський спецслужбу за зразком «Моссаду», чи  ні, наш «Караючий Меч АРЕЯ» буде виконувати заповідь наших пращурів:  «ВОРОГА РОДУ ТВОГО ЗНИЩУЙ БЕЗ ЖАЛЮ І ПОЩАДИ!».

Про інші заповіді оріїв-русів тут:  Російські окупанти підлягають знищенню як скажені собаки.   

 

Лють «Меча АРЕЯ» буде жорсткою безпощадною і безжальною! Відплата буде  НЕМИНУЧОЮ! ( див. тут: https://ukrreporter.com.ua/golovne/laskavo-prosymo-do-pekla-pro-realni-vtraty-rashystiv-v-ukrayini.html).

 

Наш девіз: «ЧЕСТЬ, ВІРНІСТЬ, БРАТЕРСТВО».

 

У грудні 2022 року в інтерв’ю виданню The Economist Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний наголосив: "Найважливіший досвід, який ми мали і який ми практикуємо майже як релігію, це те, що росіян і будь-яких інших ворогів, треба ВБИВАТИ, просто ВБИВАТИ, і головне, ми не повинні боятися цього робити. І це те, що ми робимо".

Повне інтерв’ю з Валерієм Залужним див. тут: https://www.economist.com/zaluzhny-transcript?fbclid=IwAR2J_g7jYyzaId5FurIzS58nPuJq1pmP2N9d8Tgg2oOEbbqhv5ghl9cupvc. 

 

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю каналу PBS 29 квітня ц. р. заявив, що Україна знайде і покарає кожного, хто причетний до воєнних злочинів.

"Кожного, хто вчинив воєнні злочини або злочини проти людяності в Україні, зокрема дуже кричущі, наприклад, групове зґвалтування або вбивство цивільних і  дітей, буде знайдено і знищено в будь-якій частині світу", – заявив Буданов і додав, що для цього Україна має досить власних сил і засобів.


«А інші те почувши, боятимуться і вже не будуть коїти такого зла серед вас. Око твоє нехай буде безжалісним: життя за життя, око за око, зуб за зуб, нога за ногу» (Повторення Закону 19:20-21).

 

Воєнні злочинці російської федерації, які підлягають ФІЗИЧНІЙ ЛІКВІДАЦІЇ — все  вище військово-політичне керівництво росії: президент путін, заступник голови Радбезу Медведєв, секретар РБ Патрушев, міністр закордонних справ Лавров, міністр оборони Шойгу, начальник ГШ Герасімов, весь керівний склад МО, Генштабу ЗС, члени РБ, командування родів  військ, воєначальники, командири військових частин, керівники ФСБ, СЗР, ГРУ, депутати Держдуми, які проголосували за приєднання окупованих територій України до складу рф, а також   Кадиров, Пригожин та інші (повний поіменний список є).

 

У зв’язку з воєнною агресією росії проти України, відповідно до норм міжнародного права, ст. 51 Статуту ООН, законів війни і національного законодавства України, фізична ліквідація путіна і зазначених осіб рф буде легітимною, правовою, законною і справедливою, як така, що вчинена у стані необхідної оборони і крайньої необхідності, за аналогією вбивства Усами бен Ладена (знищення якого, за твердженням Лаврова, "виправдано з точки зору міжнародного права і права на самооборону").

 

Зрадники України, яким СБУ і Офіс генерального прокурора оголосили підозру у вчиненні державної зради та інших тяжких злочинів проти України підлягають ЗНИЩЕННЮ. 

Це — колишні народні депутати Медведчук, Деркач, Волошин, Царьов, Святаш, Марков, Ковальов, Козак, Новицький, ексвисокопосадовці, зокрема,  Янукович, Азаров, Табачник, Захарченко, Якименко, Саламатін, Лебедєв та інші (перелік всіх цих осіб «Караючий Меч Арея» має).        

 

Рашисти, зрадники, колаборанти, «Караючий Меч Арея» уже йде за вами. На вас чекає люта страшна смерть!

 

***

У наступній публікації поділюся власним досвідом створення восени 1992 року  таємної офіцерської організації «АНТИМАФІЯ» і про результати її роботи. Ви дізнаєтесь на яких принципах і засадах вона була утворена, як діяла і, як можна  використати її практичний досвід в роботі спецслужби, яка потрібна українцям.  

Думаю, що читачам буде цікаво про це дізнатися. Адже я був свідком і учасником тих буремних подій новітньої історії незалежної України.

 

СЛАВА НАЦІЇ! СМЕРТЬ ВОРОГАМ!

 

Від імені «Караючого Меча Арея»

 

Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО,

Герой України,

генерал-лейтенант СБУ

 

 

Теги: Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО, Агресія Росії в Україні, Суд над Путіним, Володимир Путін, Незалежний Медіа Форум, IMF, Independent Media Forum, www.uacenter.media, Думки вголос
Автор: uacenter.media

uacenter.media, ua.mediacenter.eu@gmail.com,

01001 Київ, вулиця Хрещатик 10, +38 067 461 6900, +48 609 00 6656

© Міжнародний благодійний фонд

«Незалежний Український Медіа Центр у Європі», 2022

© Yurii SCHERBAK, 2022   © Valentyn KONDRATIUK, 2022-2023

Мої відео