Сайт zemlyaivolya.net 11 листопада 2022

Сайт zemlyaivolya.net 11 листопада 2022
180724 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

"Недавно я опублікував у пресі чергове занепокоєння: «Чи не спалить «золотий» газ українських аграрників?..». Публікацією зацікавилися журналісти Незалежного Медіа Форуму та його українсько-польської інформаційної агенції, яка українською, польською і англійською мовами розповідає світу й про те, як хлібороби України живуть і працюють в епіцентрі війни і миру". 

Від редакції Незалежного Медіа Форуму. Згадана публікація на нашому сайті опублікована 10 жовтня 2022, із нею адресно ознайомились багато читачів трьома мовами – українською https://uacenter.media/thoughts-aloud/115937-leon-d-yakovishin-chi-spalit-zolotiy-gaz-ukra-ns-kih-agrarnik-v.html

англійською https://uacenter.media/en/thoughts-aloud/115937-leon-d-yakovishin-chi-spalit-zolotiy-gaz-ukra-ns-kih-agrarnik-v.html

польською https://uacenter.media/pl/thoughts-aloud/115937-leon-d-yakovishin-chi-spalit-zolotiy-gaz-ukra-ns-kih-agrarnik-v.html 

"Моєю розповіддю про «удавки» вітчизняних газових шкуродерів зацікавилися вже майже 400 тисяч українських і європейських читачів, одержую схвальні відгуки, але, бачу, залишаються глухими й сліпими до цієї доленосної проблеми «рідні» (в лапках!) урядовці," – йшлося у черговій публікації на сайті Незалежного Медіа Форуму видатного автора-публіциста "Аграріїв України «давлять» газові барони"

українською мовою – https://uacenter.media/news-ukraine-and-worlds/117233-geroy-ukra-ni-leon-d-yakovishin-davlyat-ukra-ns-k-gazov-baroni.html

https://uacenter.media/thoughts-aloud/117234-geroy-ukra-ni-leon-d-yakovishin-agrar-v-davlyat-ukra-ns-k-gazov-baroni.html 

 

та англійською мовою – https://uacenter.media/en/news-ukraine-and-worlds/117233-geroy-ukra-ni-leon-d-yakovishin-davlyat-ukra-ns-k-gazov-baroni.html

https://uacenter.media/en/thoughts-aloud/117234-geroy-ukra-ni-leon-d-yakovishin-agrar-v-davlyat-ukra-ns-k-gazov-baroni.html

Понад 450 тисяч переглядів нової публікації тільки за два дні лише на нашому порталі!

Окрім того, тема дістала несподіване продовження. Детальніше читайте у передруці із сайту zemlyaivolya.net поданому нижче. 

 

 

 

Відкритий лист Аллі Яровій

від Героя України, генерального директора

ТОВ «Земля і воля» Леоніда Яковишина

 

Нешановна для мене пані!!!

Якось потрапили на очі крилаті слова японського письменника Рюноске Акуталава: «Ідіоти упевнені, що всі навколо – ідіоти». У нашому з вами «листуванні» я перефразую цю мудрість: «Хворі на маразм упевнені, що всі навколо – ідіоти із старчим недоумством».

Чому вніс таку правку? Бо на мій відкритий лист Президенту України Володимиру Зеленському про «золотий» газ, що може спалити українських аграрників, ви написали коментар з одного слава: маразм…

Коментувати це не стану, оскільки за мене прокоментувала невідома мені жінка на прізвищем Тамара Медяник: «Алла Ярова, це у тебе маразм». Її підтримала інша жінка: «Ви просто молодець». Долучився до коментарів і Олексій Попко: написав, що знає мене «як справжнього бійця ще з часів роботи в системі радгоспів-технікумів». І похвалив, що не здаюся «і в поважному віці».

Та більше мене тішить те, що на підняту мною проблему в попередній моїй публікації про дорогий газ, видобутий з народних надр і доставлений за великі гроші до споживачів по газопроводу, спорудженому за народні гроші, – схвально відгукнулися на українсько-польському інформаційному сайті більш як 400 тисяч читачів. Набуває сотні переглядів і мій відкритий лист Президенту України Володимиру Зеленському – за 100 тисяч уже.

Укрпошта доставила цього листа в Офіс Президента 04 листопада 2022 року. Відповіді, звісно, ще не одержав, зате мелькнув у соцмережі холуйський коментар від вас, відданої Фірташу служанки, яку на Чернігівщині називають «газовою баронесою», а дехто й «салтичихою».

З останнім «титулом» не можу погодитись «на всі сто», оскільки у 18-му столітті салтичихою прозвали поміщицю-маніячку Дар’ю Салтикову, прославлену садизмом щодо кріпаків – закатувала їх майже півтори сотні. Особисто цариця Катерина II санкціонувала суворе покарання для звірячої поміщиці. Ви до садистських вбивств не дійшли, а от замашки ваші щодо споживачів газу проглядаються як не «салтичихи», так окупаційні. І на благо кого із шкіри вилазите, ще і в ці страшні для українського народу дні? Щоб вашому щедрому роботодавцю Фірташу розкішно жилося десь у бігах по закордонах? Та і у вас місячна зарплата, чув, сягає більше сотні пенсій споживачів газу, з яких ви готові здерти останню сорочку.

Ні, я не став би говорити про вашу «заєвропейську» зарплату, якби вона була зароблена вами, скажімо, на успішному аграрному виробництві чи якомусь високотехнологічному промисловому. Але ви гребете сотні тисяч, а ваш хазяїн Фірташ – сотні мільйонів на доставці й продажу газу з народних надр по газопроводу, збудованому народом. Ще й ставлячись до конституційних власників газу й труб як загарбники до поневоленого народу.

Скільки вже було публікацій у обласній пресі, як ваші васали, ніби із середньовіччя, налітали на беззахисних селян, відрізаючи їхні газопроводи від газопостачання? На Бобровиччині цілі села залишали на тривалий час без газу, люди вимушені були купувати якісь інші газові лічильники, по які бабусі їздили аж у Київ чи Чернігів, відвозячи всю пенсію. Немало випадків, коли обкладали небувалими боргами одиноких селян, коли ті на тривалий час залишали оселі, щоб підлікуватися десь чи в дітей пожити. Вони не користувалися газопостачанням, але їх зобов’язували віддавати всі заощадження на ваше й фірташів розкішне життя. І це в незалежній Україні, де за Конституцією всі надра належать народу, і джерело влади – теж народ? А які черги створюєте біля дорогих євроофісів, знущаєтесь з людей такими бюрократичними послугами?

Окупаційне ваше ставлення і до нас, сільгоспвиробників. Скажімо, у грудні минулого року наше господарство заплатило за доставку газу 677 тисяч гривень наперед (за січень), як вимагала ваша служба. Але на початку січня підвищився тариф за доставку газу, і нам нарахували недоплату в кілька тисяч гривень. І тут же прилетіла від вас група середньовічних васалів, щоб відключити наше господарство від газопостачання. І за що? За невеликий борг, що виник не з нашої вини? Вам, як раз плюнути, відключити від газопостачання бюджетоутворююче переробне підприємство. Нагадати, як вас назвали в газеті ічнянські переробники молока? Та хіба тільки вони!..

У нашому господарстві сушильно-елеваторний комплекс споживає газ лише протягом одного місяця, але через «окупаційну» політику ваших фірташів ми вимушені платити цілий рік щомісяця майже по 700 тисяч гривень. Платити нібито за доставку газу по нами збудованому газопроводу. Причому збудованому не тільки до сушарок нашого елеваторного комплексу, а й по вулицях Бобровиці – мільйони своїх коштів ми вклали у підвідні газопроводи по всьому колишньому Бобровицькому району. А покажіть ви хоч один метр газопроводу, збудованому у нашій окрузі за кошти Фірташа чи кошти вашого АТ «Чернігівгаз»? Чи, може, проводите якісь ремонти, підфарбування за свої (транзитерів) гроші? Ми платимо вам протягом року більше восьми мільйонів гривень, а ви не тримаєте у газопроводі потрібний нам тиск газу, коли запускаємо американські сушарки. Не один день треба добиватися від вас потрібного нам газопостачання, за яке справно платимо наперед.

Лист Президенту України, в якому йдеться про «золотий» ваш газ із «золотою» доставкою, ви прокоментували діагнозом «маразм», але ваше лакейське вислужування перед газовими магнатами не підтримав ніхто з майже півмільйонної аудиторії читачів українсько-польсько-англійського сайту, де опублікований мій лист главі держави – редактори сайту про це повідомили. Нагадаю вам і про те, що в тому листі я розповів, як далекі від нас заокеанські партнери допомагають нашому аграрному господарству заробляти мільйони на зарплати працівникам, регулярні мільйонні відрахування до бюджету й для армії, на розвиток виробництва й місцевої інфраструктури. Їхня допомога полягає не в подачках, а у виділенні нам батьківських форм світових гібридів кукурудзи, щоб ми вдома виробляли насіння, економлячи на цьому не один мільйон доларів, ще й створюючи на нашому насіннєвому заводі близько п’ятдесяти додаткових робочих місць. Американські фірми, з якими ми співпрацюємо з початку дев’яностих, продають нам надсучасну аграрну техніку за стабільними цінами, без «накруток» і «відкатів». 

А яку допомогу одержуємо від вас, ненажерливих прихватизаторів народних надр і народного майна? І кого мені називати рідними партнерами: далеких американців чи ближніх вітчизняних паскуд, хворих на недоумство, без почуття совісті й міри? 

Чи, може, вам здався маразмом мій заклик до Президента України націоналізувати всі джерела енергоносіїв, і ви панічно злякалися, що залишитесь без «золотого» газового корита? Але це далеко й далеко не державна трагедія. Навпаки, це стане першим кроком в очищенні держави й суспільства від владно-виробничих трутнів, також кроком до реального розвитку вітчизняної економіки, яку гроблять українські газові «барони» захмарними цінами на газ і злочинно придуманими тарифами на його доставку споживачам. Скільки аграрних і промислових вітчизняних виробництв загубите? 

Нагадаю й урок історії: коли настала загроза цілій державі, розумно вдалися до націоналізації залізна леді Маргарет Тетчер, канцлер Федеративної Німеччини Конрад Аденауер, прем’єр Великобританії Уїнстон Черчіль, і вони свого часу врятували свої держави від занепаду і поневолення. На щастя британців і німців, ви не жили тоді в цих країнах, а без вас, видно, не знайшлося «світил» з державного будівництва й економіки з примітивним зачатком розуму, які б назвали цих лідерів маразматиками. Як виграли від цього передові держави Європи, і як програє Україна з такими, як ви? Свідомо не ставлю вам діагноз «маразм», щоб не ховати за нього ваші «звитяжні заслуги» перед українським народом, який і справжній діагноз вам напише. 

Леонід ЯКОВИШИН

 

 

Теги: Герой України Леонід ЯКОВИШИН, Земля і воля,Алла Ярова, Незалежний Медіа Форум,Економіка, Агресія росії в Україні, Володимир Зеленський, www.uacenter.media, IMF, Independent Media Forum,www.zemlyaivolya.net, Чернігівщина
Автор: uacenter.media

uacenter.media, ua.mediacenter.eu@gmail.com,

01001 Київ, вулиця Хрещатик 10, +38 067 461 6900, +48 609 00 6656

© Міжнародний благодійний фонд

«Незалежний Український Медіа Центр у Європі», 2022

© Yurii SCHERBAK, 2022   © Valentyn KONDRATIUK, 2022-2023

Мої відео