Популярний журнал "Nowe Państwo" (Нова країна) публікує чергову статтю Юрія Щербака

Популярний журнал "Nowe Państwo" (Нова країна) публікує чергову статтю Юрія Щербака
177010 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Своєю неспровокованою широкомасштабною атакою на Україну Путін та його підлеглі («раби, підніжки, грязь Москви» – Тарас Шевченко) відкрили скриньку Пандори, зруйнувавши систему міжнародної безпеки, спонукаючи диктаторські режими до всіляких військових авантюр, сіючи хаос у світі, розпалюючи ненависть до Сполучених Штатів та їхніх союзників.

7 жовтня 2023 року всеросійський диктатор Путін – головний історик, філософ, тесля, вантажник, дослідник, плейбой, льотчик, батько народів, а насправді військовий злочинець, вбивця, садист і негідник – святкував черговий день народження. Богообраний народ смиренно став перед ним на коліна, тримаючи в руках портрети Степана Бандери, вважаючи, що це ікони з божественним ликом самого Володимира Володимировича.

У цей день - суботу, 7 жовтня 2023 - в пустельному і спекотному куточку Близького Сходу Путін отримав цінний і очікуваний подарунок на свій день народження: терористи з організації ХАМАС, якій належить Сектор Газа, почали війну проти Ізраїлю, вбивали сотні мирних жителів – дітей, жінок, молоді та людей похилого віку – скоївши безпрецедентний геноцидний злочин, який нагадав людству про найчорніші часи нацистського Голокосту.

Російський правитель Путін з радістю прийняв кривавий подарунок: адже «єврейське питання» в його нацистському розумінні сьогодні дуже хвилює диктатора – як і «українське та польське питання».

Традиція кривавих подарунків для Путіна почалася сімнадцять років тому, коли 7 жовтня 2006 року була вбита відома російська правозахисниця Анна Політковська з української родини на гучне прізвище Мазепа. Відтоді апетити кремлівського параноїка незмірно зросли: свій останній день народження він зустрічає на горі трупів.

Після чеченців, грузинів, сирійців та українців на різдвяний стіл Путіна потрапили ізраїльтяни.

Добро несумісне з фашизмом

Перебуваючи під жахливим враженням від масового вбивства російськими агресорами жителів села Гроза Харківської області, у суботу, 7 жовтня 2023 року, я був занурений у нову трагедію, яка спалахнула в Ізраїлі: протягом кількох років я Не відриваюся від 9-го каналу ізраїльського телебачення та інших джерел інформації, стаючи свідком божевільних сцен вбивства, насильства, відчаю, страху і розгубленості. Година за годиною, день за днем ​​кількість жертв серед цивільного населення стрімко зростала: від перших оцінок у 50 загиблих до офіційно підтверджених 1300 загиблих і понад 3000 поранених. І це не остаточні цифри.

Я збирався написати про нову якість цієї війни у ​​зв’язку з вторгненням Росії в Україну: її безпрецедентно відкритий, задокументований характер, висвітлення подій онлайн. Це не гравюри з журналу «Нива» 1914 року чи чорно-білі фотографії та документальні та кіноматеріали 1939-1945 років, а продукт сотень тисяч смартфонів, камер спостереження в оселях і на вулицях, камер на військових касках. і в автомобілях, записуючи події. Це можливість миттєво поширювати будь-яку інформацію по глобальній мережі. І тому огидні злочини терористів ХАМАСу, викладені ними в Інтернет, одразу стали надбанням мільйонів людей, які здригнулися від побаченого – адже навіть НКВД в Україні чи есесівці в Польщі не хизувалися своєю кривавістю. насильство так відкрито.

Через кілька днів після публікації шокуючих фотографій звірств, скоєних ХАМАС, ліво-ліберальний міф про палестинських бійців як воїнів світла, лицарів справедливості та честі зруйнувався. Вони брудні вбивці та грабіжники.

Як і у 2022 році, у Бучі, Ірпіні, Маріуполі, Краматорську, Херсоні, Куп’янську, Ізюмі та інших містах України руйнували слізний міф Достоєвського та інших будівничих «русского мира» про таємничу і добру «російську душу».

Добро несумісне з фашизмом – німецьким, російським чи палестинським.

Небезпечне падіння міфу

Дивлячись нескінченну програму ізраїльського телебачення, я ніби знову опинився в цій країні, дихав її гарячим повітрям, чув голоси, крики та стогони її громадян. Переді мною розгорнулася трагедія країни, де я мав честь бути першим послом України (1992–1994). Я побував майже у всіх містах і селищах цієї маленької, але нестримно палкої пристрастю країни, я був гостем у кібуцах і поселеннях на Голанських висотах, я побував у сумнозвісному секторі Газа, я зустрівся з тисячами колишніх співвітчизників, моїми професорами та однокурсниками, я знайшов нових друзів, я почув дивовижні історії людей, які приїхали в цю пустелю, колись малярійні місця з Європи, Африки та Америки, щоб побудувати власну країну.

Тут я зустрів мудрого будівничого Ізраїлю, знавця арабської поезії та творця ізраїльської ядерної зброї, майбутнього президента Шимона Переса, прем’єр-міністра Іцхака Рабіна, всесвітньо відомого захисника прав людини Натана Щаранського, інших політичних і громадських діячів, серед яких був Біньямін Нетаньяху – правий популіст, чинний прем’єр-міністр, людина, заплямована низкою корупційних скандалів, який несе пряму політичну відповідальність за поразку Ізраїлю у війні проти ХАМАС.

Що сталося з цією країною, яка завжди вигравала війни проти численних ворогів – не терористичної банди ХАМАС, а таких країн, як Єгипет, Сирія, Йорданія? Чому міф про всемогутність ізраїльської розвідки та непереможність Армії оборони – CAHAL – розвалився в один день?

Крах міфу про могутню і неприступну фортецю Ізраїлю, озброєну найсучаснішими досягненнями військово-оборонного комплексу, небезпечний тим, що може спонукати ворогів єврейської держави повторити спроби її знищити, застосувати іранську ракету. - ядерну зброю проти цієї багатої біблійної країни.

Я також думаю про разючу схожість між російським вторгненням в Україну та нападом ХАМАС на Ізраїль, незважаючи на невідповідність масштабу подій. Чи випадкові ці подібності?

«Канібальська відповідь Росії»

Своєю неспровокованою широкомасштабною атакою на Україну Путін та його підлеглі («раби, підніжки, грязь Москви» – Тарас Шевченко) відкрили скриньку Пандори, зруйнувавши систему міжнародної безпеки, спонукаючи диктаторські режими до всіляких військових авантюр, сіючи хаос. у світі, розпалюючи ненависть до Сполучених Штатів та їхніх союзників.

На наших очах створювалася не Вісь Зла, а цілий континент Зла - Росія, Білорусь, Китай, КНДР, Іран - країни, які мають спільні кордони і охоплюють значну частину Євразії, мають величезні людські та матеріальні ресурси та поширена диктаторська ідеологія - зневага до свободи, демократії, прав людини. Цей континент Зла, який включає Ірак, Пакистан і ряд арабських країн, має тенденцію поширюватися, як дикий лишайник.

Ізраїль, як демократична прозахідна країна і близький союзник США, як і Україна, безсумнівно є природним ворогом новоствореного континенту рабства і темряви.

Я переконаний, що до шаленої ненависті режиму іранських мулл до Ізраїлю Росія додала чітку підривну стратегію та досвід, набутий під час війни в Україні. Москва має борг перед Тегераном за безпілотники-камікадзе, балістичні ракети та атаку ХАМАС на Ізраїль. Є також питання російської допомоги у складанні ядерної боєголовки – недарма Пентагон заявив, що іранська ядерна бомба може бути створена за кілька тижнів...

Безсумнівно, що майбутнє розслідування обставин поразки Ізраїлю 7 жовтня 2023 року, проведене як в Єрусалимі, так і в інших столицях, встановить сенсаційні факти та доведе величезну роль Москви в спробі знищити єврейську державу палестинськими агентами. Ірану.

Непрямим доказом цього є вибух радісного антисемітизму та вихваляння подіями в Ізраїлі в російських соціальних мережах – те, що один ізраїльський коментатор назвав «канібальською реакцією Росії».

Вважається, що суворим покаранням для Бібі (Нетаньягу) за його ганебний флірт з Путіним стане політична смерть нинішнього прем'єр-міністра Ізраїлю та місце на темних сторінках історії цієї країни.

І сьогодні, не чекаючи висновків майбутніх комісій і слідчих, державні діячі демократичних країн чітко оцінюють те, що сталося.

Відтак, президент Республіки Польща Анджей Дуда в інтерв’ю Polsat News зазначає: «Це однозначно вигідно Росії та російській агресії проти України. Це відволікає світ» (Радіо Свобода, 9 жовтня 2023).

Перемагайте, захисники світла!

Відбулося свято великої крові – на радість ХАМАСу, Хезболлі, Вартовим ісламської революції в Ірані, Путіну, неосвіченому російському народу – спадкоємцю чорної сотні – і тисячам інших прихильників відрубування голов дітей, які цього не зробили. вагаються демонструвати свою підтримку злочинного нападу.

Зло показало своє справжнє обличчя, прикрите усміхненою маскою Путіна. Існує універсальний закон поведінки Зла, і стародавні автори Біблії та грецьких трагедій добре знали його.

Але є й вічний закон збереження Добра. І коли Київ увечері, незважаючи на загрозу бомбардування, освітлює всі свої екрани біло-блакитними ізраїльськими прапорами – це український маніфест підтримки Добра. А також принесені квіти до посольства Ізраїлю в Києві. А також слова підтримки та співчуття, які українські поліцейські висловили ізраїльським колегам.

Колись, у 1984 році, я написав маленьку поему «Баскетбол», яка нещодавно, на мій подив, була опублікована в Гарвардському університеті США «Бабин Яр. Українські поети відповідають» (2023). Вірш про те, як молоді баскетболісти тренуються в спортивному залі, що знаходиться в Бабиному Яру в Києві (там тренувався мій незабутній син Ярослав), а тіні жертв Бабиного Яру дивляться у вікна і шепочуть: перемагайте, хлопці, не знайте поразки. , після лише перемоги…

Тіні жертв ХАМАСу шепочуть: будь вони прокляті: свято великої крові та її винуватці та підбурювачі. Перемагайте, захисники світла! Ніколи не зазнавайте невдачі!

Нехай світ почує їхній шепіт, голосніший за всі тривожні сирени.
________
Намір автора — написати деякі слова з малої літери.
Підзаголовки – редакція «НП».

Теги: Nowe Państwo, SWS, Strefy Wolnego Słowa, www.mediaforum.news, Independent Media Forum, IMF, Незалежний Медіа Форум,Преса про нас
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео