Niezalezna.PL: Доля депортованих росіянами дітей

Niezalezna.PL: Доля депортованих росіянами дітей
382325 ПЕРЕГЛЯДІВ

Шокуючі висновки. Депортованих до Росії українських дітей продають для порнофільмів

За словами Дмитра Лубинця, депортованих до Росії українських дітей продають там для порнографічної продукції. За словами українського омбудсмена, найбільше побоювань викликає доля сиріт війни. «За дитину була встановлена ​​ціна 250 тис. рублів»,  зазначає Лубінець.

Український уповноважений з прав дитини Дмитро Лубинець звинуватив росіян у продажу викрадених українських дітей для порнографічної продукції . 

«Російська Федерація викрадає, вбиває, депортує та ґвалтує наших дітей»,

– написав Лубінець у соцмережах.

Омбудсмен опублікував уривок із розмови, яка, на його думку, стосується торгівлі дитиною дошкільного віку.

«Його привезли з України, з дитбудинку, родичів у нього немає», – сказав на записі один із співрозмовників.

«Ми залучаємо малечу для такого роду робіт, це вже не перша, яку ми залучаємо», додав він.

У розмові також йшлося про «серію фільмів» хлопця.

За словами речника, ціна за дитину була 250 тисяч рублів.

Лубинець закликав українську поліцію, кіберполіцію та прокуратуру вжити "належних заходів для пошуку та покарання винних".

Тема депортації українських дітей окупантом порушувалась ще з початком війни. У грудні минулого року, за оцінками влади в Києві, щонайменше 13 600 людей були вимушено депортовані особи віком до 18 років. Найбільше хвилює доля дітей-сиріт.

 

 

Депортація мирного населення на свою територію однією з воюючих сторін є порушенням Женевської конвенції про захист жертв війни. 

Постійна рада Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) закликала Росію припинити незаконну депортацію громадян України, особливо дітей, і дозволити тим, хто вже був депортований, безпечно повернутися в Україну, повідомляє Укрінформ.

У заяві, на яку посилається агентство, ОБСЄ висловила жаль з приводу «повідомлень про незаконні примусові депортації та депортації громадян України, у тому числі дітей, до Росії». Постійна Рада вимагає негайного припинення цих протиправних дій і дозволу всім «українцям, особливо дітям, негайно повернутися».

ОБСЄ також рішуче засудила «триваючі жахливі атаки Росії на житлові, шкільні та медичні заклади та критичну цивільну інфраструктуру України, особливо її системи енерго-, тепло- та водопостачання, а також майже щоденні вибухи поблизу атомних електростанцій».

У заяві нагадали, що навмисні напади на мирних жителів або цивільні об'єкти є військовими злочинами, і запевнили, що "всі винні в таких (діях) будуть притягнуті до відповідальності".

 Niezalezna.PL  партнер Незалежного Медіа Форуму

Світлина: pixabay.com/Alexas_Photos

Теги: діти і війна, Агресія росії в Україні,Гримаси "русского міра", Незалежний Медіа Форум, Niezalezna.PL, SWS,Strefy Wolnego Słowa, www.uacenter.media, Independent Media Forum, IMF
Автор: uacenter.media

uacenter.media, ua.mediacenter.eu@gmail.com,

01001 Київ, вулиця Хрещатик 10, +38 067 461 6900, +48 609 00 6656

© Міжнародний благодійний фонд

«Незалежний Український Медіа Центр у Європі», 2022

© Yurii SCHERBAK, 2022   © Valentyn KONDRATIUK, 2022-2023

Мої відео