Іран звернувся до Росії по військову допомогу та сучасні системи ППО і радари для війни з Ізраїлем

Іран звернувся до Росії по військову допомогу та сучасні системи ППО і радари для війни з Ізраїлем
404219 ПЕРЕГЛЯДІВ

Іран звернувся до Росії по військову допомогу та попросив надати сучасні системи протиповітряної оборони та радари для війни з Ізраїлем. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на іранських чиновників, які знайомі з військовим плануванням.

5 серпня, на тлі масштабної ескалації на Близькому Сході, колишній міністр оборони Росії Сергій Шойгу відвідав Іран “для зміцнення двосторонніх відносин”. Зокрема, він зустрівся з новим президентом Ірану Масудом Пезешкіаном та командувачем іранських збройних сил бригадним генералом Мохаммадом Багері, який очолює планування військових ударів по Ізраїлю.

“Росія є однією з країн, які підтримали іранський народ у важкі часи. Спільні позиції Ірану і Росії у просуванні багатополярного світу, безумовно, призведуть до більшої глобальної безпеки і миру”, — заявив президент Ірану.

Шойгу зазначив, що Росія “готова до повноцінної співпраці з Іраном з регіональних питань”.

Генерал Багері, своєю чергою, сказав Шойгу, що відносини між їхніми країнами є “глибокими, довготривалими та стратегічними” і будуть лише розширюватися за нового уряду Ірану, згідно з повідомленнями іранських ЗМІ.

Водночас ізраїльське видання Channel 14 3 серпня повідомило, що Росія почала масово надавати Ірану нову зброю, готуючись до можливої ​​війни проти Ізраїлю.

За даними Channel 14, Росія, ймовірно, розгорнула передові системи електронної боротьби в Ірані, зокрема й ті, які можуть пошкодити або вивести з ладу військові системи на відстані до 5000 кілометрів.

Крім того, є повідомлення про передачу ракет Іскандер, а також прибуття в Іран російських Іл-76 з боєприпасами й військовою технікою.

Верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї наказав завдати прямого удару по Ізраїлю з території Ірану після того, як політичний лідер ХАМАС Ісмаїл Ханія був убитий внаслідок вибуху в його гостьовому будинку під час візиту до Ірану на інавгурацію нового президента.

Експерти Інституту вивчення війни вважають, що Кремль продовжує створювати коаліцію на противагу країнам Заходу — розвиває двосторонні відносини з Китаєм, Іраном та Північною Кореєю.

 

Теги: Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео