Томаш САКЄВІЧ: Польщі потрібна ядерна парасолька

Томаш САКЄВІЧ: Польщі потрібна ядерна парасолька
171953 ПЕРЕГЛЯДІВ

Польщі потрібна ядерна парасолька

Польща не беззахисна, якщо Москва вирішить атакувати нас ядерною зброєю. Прикриття забезпечує атомна парасолька з США. У разі ядерного удару країни НАТО мають відповісти так, щоб знищити бойові можливості противника. Безсумнівність такої реакції не дозволяє правителям у Кремлі застосовувати зброю масового ураження не лише проти країн НАТО, а й проти інших держав, що не входять до цього альянсу. Наразі все працює, але є кілька питань, які варто прояснити.

По-перше, на території нових країн НАТО немає ядерної зброї. Це дає Росії разючу перевагу. Просто набагато ближче. По-друге, Росія може використовувати ядерну зброю між атакованими та її власниками. У доктрині Кремля є ідея застосування зброї масового ураження нижче порогу реагування. Це означає, наприклад, використання невеликого корисного навантаження для введення дилем для прийняття рішень щодо відповідей атакованих.

Конвенційні невдачі Росії можуть стати причиною відновлення ідеї застосування ядерної зброї в Кремлі. Знову ж таки, тому що восени минулого року, як на мене, ми були недалеко від цього рішення. У всякому разі, немає сенсу міркувати, ближче чи далі. Йдеться про те, щоб зробити це неможливим.

Торік у президент Анджей Дуда підтвердив «Gazeta Polska», що Польща зацікавлена ​​в участі в програмі Nuclear Sharing. Ми не знаємо, що відтоді сталося навколо цієї справи. Але навіть приєднання до цієї програми не закінчує тему. На східному фланзі НАТО має бути потенціал стримування.

Ми повинні мати не тільки ядерні боєголовки, а й засоби доставки, які хоча б вирівняють російський потенціал.

Американська дипломатія заговорила про нову архітектуру безпеки в Європі, віссю якої має стати Польща. Треба захистити країни від Скандинавії через Польщу до Румунії, а в майбутньому також Україну, Молдову та Грузію. Дивлячись на карту та потенціал, Польща повинна бути віссю цієї нової архітектури. Також атомний.

Томаш САКЄВІЧ, відомий польський громадський і політичний діяч, керівник Медіахолдингу SWS  

 

 

Gazeta Polska – партнер Незалежного Медіа Форуму

 

Теги: Tomasz Sakiewicz, SWS,Strefy Wolnego Słowa, Gazeta Polska Daily, Польща й Україна: реалії і перспективи,Ядерна загроза, Російська агресія , Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео