Пам’ятати про спільні і дуже славні сторінки історії

Пам’ятати про спільні і дуже славні сторінки історії
405259 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Зараз безпрецедентний шанс, щоб наші народи пізнали один одного»

   
Олександр Стець: «Потрібно пам’ятати про спільні і дуже славні сторінки історії, зокрема, спільну боротьбу з більшовицькою Росією»

Україна нині пише свою новітню історію. Часи перших і других визвольних змагань будуть відходити в минуле, тому що саме зараз відбуваються вирішальні визвольні змагання. На цьому наголосив в ефірі Польського радіо для України представник історичного товариства «Чорні запорожці», що у місті Перемишль, Олександр Стець.

За його словами, товариство ставить собі за мету — повернення незаслужено забутих національно-визвольних сторінок історії України та Польщі. Однак нині під час війни Росії проти України основна увага товариства сконцентрована на допомозі українським Збройним силам.

 

«Українці своїм життям і кров’ю захищають Європу і демократичні цінності. Зараз безпрецедентний шанс, щоб наші народи пізнали один одного. Адже історія сусіднього українського народу не була широко відома серед польського суспільства. Потрібно пам’ятати про спільні і дуже славні сторінки історії, зокрема, спільну боротьбу з більшовицькою Росією і зараз про спільну боротьбу українців і поляків з путінською Росією», — наголосив Олександр Стець.

Запрошуємо послухати інтерв'ю https://www.polskieradio.pl/398/7866/Artykul/3173475

Бесідувала Світлана МЯЛИК

Теги: Світлана МЯЛИК,Українська служба Польського Радіо,Олександр Стець, Польща й Україна: реалії і перспективи, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum, IMF
Автор: uacenter.media

uacenter.media, ua.mediacenter.eu@gmail.com,

01001 Київ, вулиця Хрещатик 10, +38 067 461 6900, +48 609 00 6656

© Міжнародний благодійний фонд

«Незалежний Український Медіа Центр у Європі», 2022

© Yurii SCHERBAK, 2022   © Valentyn KONDRATIUK, 2022-2023

Мої відео