Підрозділ славних ЗСУ: 115 окрема механізована бригада

Підрозділ славних ЗСУ: 115 окрема механізована бригада
212465 ПЕРЕГЛЯДІВ

Злітна смуга, Донецьк…

115 окрема механізована бригада ЗСУ — одна з найефективніших військових час­тин нашої армії. Хоч під час повномасштабної російсько-української війни її вважали резервною частиною Зброй­них сил, вона показала се­бе з найкращого боку, про­демонструвавши героїзм та військову вправність в обо­роні східних кордонів держа­ви впродовж тривалого ча­су. Підрозділ довів, що він бо­єздатний, пройшовши через тяжкі втрати під час боїв за міста Сєверодонецьк та Ли­сичанськ Луганської області, коли окупанти перевищували його вдесятеро і в особовому складі, і в техніці та боєприпа­сах. Нині бійці 115 бригади пі­дійшли максимально близько до Донецька. Завдяки своєму завзяттю та професіоналіз­му вони перебувають за 400 метрів від злітної смуги доне­цького аеропорту та за 2000 метрів від самої сепаратист­ської столиці ніким не визна­ної «днр».

Перебуваючи на підступах до аеропорту, бригада що­дня проводить усі необхід­ні маневри та дії задля на­ближення дати визволення обласного центру Донеччи­ни, а окупаційні війська по­стійно обстрілюють з важкої техніки та артилерії. Безпо­середньо з бойових позицій неймовірно сильно відчува­ється різниця між тим, як ве­дуть артилерійський вогонь Збройні сили України, зокре­ма, 115 бригада, й армія оку­пантів.

Ведучи щільний вогонь з артилерії, танків, авіації, кри­латими ракетами, забороне­ною зброєю, фосфорними, касетними бомбами, РСЗВ ТОС-1 «Буратіно» та іншою смертоносною зброєю, кра­їна-агресор намагалася нас залякати. Але окупанти по­милилися і недооцінили нас. Під час цього жаху кожному військовому надають насна­ги думки про рідних, близь­ких і те, що за нами українські міста й села, які треба захис­тити від обстрілів загарбників. І ворог уже починає розуміти, що нас надихає на подвиги і наша земля, і наше повітря, в якому, особливо на передо­вій, відчувається запах Волі. Підіймає бойовий дух військо­вих і те, що побратими, яких було раніше поранено, після відновлення повертаються у стрій.

Наші артилеристи працю­ють зовсім інакше, ніж воро­жі: загарбник, не шкодуючи снарядів, намагається зни­щити наших героїв, обстрі­люючи все, що тільки бачить (на їхні 100 снарядів ми мо­жемо відповісти десятьма), боги війни зі 115 стріляють лише по чітких цілях. Ворог намагається перешкодити цьому, роблячи спроби зни­щити нашу артилерію від­разу, щойно визначає, звід­ки вона веде обстріл. Тому для мінімізації ризиків арти­лерійський обстріл наші бій­ці ведуть дуже прицільно за мінімальної кількості снаря­дів та швидко. Ми вражаємо ворога не навмання, як він, а зважено, професійно. Адже кожен наш постріл має бу­ти результативним, у кожну ціль потрібно влучити.

Бетонні захисні споруди

На підході до злітної сму­ги упродовж останніх восьми років окупанти створили бе­тонні захисні споруди. Пер­шочергова перешкода на на­шому шляху — ворожі око­пи, які в наш бік мають бе­тонні шари захисту, а далі вже розташована сама зліт­на смуга. Укріплення перед нею, які спорудила окупацій­на російська армія, — най­тяжча перешкода на підступі до аеропорту. Злітна смуга — це 120 сантиметрів ниж­нього шару, залитого май­же 200 тисячами тонн бето­ну, та 45 сантиметрів верх­нього шару — 45 тисяч тонн бетону. Оскільки бетон зали­то за спеціальною технологією для літаків, пробити йо­го звичайними снарядами неможливо. Необхідна важ­ка артилерія.

Саме тому всі наші спроби вразити певні цілі у відповідь на обстріли наших позицій не завжди дають бажані резуль­тати. Адже ворожа техніка й артилерія, відстрілявшись, від­разу ж ховаються, як щури, під бетоном. Їх прикривають САУ ворога праворуч та ліворуч від Донецька. Тому щоб уразити укріплені позиції ворога, бри­гаді потрібні потужна високо­точна артилерія та важка тех­ніка, передовсім танки.

Якби ми мали достатню кількість озброєння та боє­припасів, то могли б відріза­ти постачання ворога, достав­ку харчування, евакуацію по­ранених. Тож нам вкрай по­трібні щонайменше танковий батальйон — 31 танк, важка точна артилерія, гаубиці, САУ і максимальна кількість сна­рядів. Тоді ми змогли б не ли­ше закріпитися на вже зайня­тих позиціях, а й гарантовано вибити звідти ворога з мен­шими ризиками для наших бійців.

Окупант повинен боятися

Танки, артилерія та вели­ка кількість снарядів необхід­ні нашим бійцям не лише для того, щоб тримати свої пози­ції, просочені кров’ю побра­тимів. Окупант повинен бо­ятися нас навіть в очікуванні наших залпів. Вороги мають знати, що кожен наш снаряд влучить у ціль, нищачи їх. А коли ми визволимо Донецьк від кацапів, це завдасть смертельного удару по всій путінській пропаганді, повніс­тю підірве довіру до диктато­ра. Уся російська армія та їх­ній зомбований народ будуть деморалізовані. І ми зможе­мо визволити з окупації не лише Донецьку область, а й Крим та Луганськ за дуже ко­роткий термін.

Позиції ЗСУ поблизу Доне­цька мають величезне стра­тегічне та політичне значення: Збройні сили України зможуть швидше здобути перемогу над окупантами, що значно пі­дійме бойовий дух, патріотизм та віру в перемогу всього на­роду України та наших партне­рів в інших країнах.

У бригаді переконані, що настане час, коли Донецьк буде визволено від окупан­тів. Звичайні солдати, проли­ваючи кров, разом з коман­дирами підрозділів поступо­во звільняють рідну землю від загарбників.

Зв’язок із країною

Нам дуже приємно, що українці цікавляться життям бригади й багато хто з них на­віть хоче служити в ній. Як це зробити, ви можете дізнатися за телефоном 097-5005005 або написавши нам лист на електронну пошту 115ombr@ gmail.com чи сторінку у фейсбуці.

Будемо вдячні волонтерам та благодійним фондам, якщо вони допоможуть у придбанні необхідних речей: для успіш­ного та ефективного вико­нання бойових завдань бри­гаді потрібні квадрокоптери, тепловізори, прилади нічно­го бачення, а для пресслужби — автомобіль Mercedes-Benz Sprinter 319 пасажирський, який ми хочемо обладнати як пересувну телестудію, щоб робити прямі увімкнення з те­леканалами України та світу для висвітлення подвигів на­ших героїв. Будемо раді при­йняти все це як благодійну до­помогу.

Слава Україні!

Вадим ЧОРНИЙ, начальник відділу зв’язків з громадськістю 115 ОМБр

Урядовий кур'єр

На світлині: Автор Вадим Чорний (ліворуч) на "нульовій" позиції

Теги: Вадим Чорний, Урядовий кур'єр , Агресія росії в Україні,115 окрема механізована бригада ЗСУ, Незалежний Медіа Форум, www.uacenter.media, IMF, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео