Геть із Варшави, москалі! Споруда на вулиці Келецькій, 45 відібрана у росіян

Геть із Варшави, москалі! Споруда на вулиці Келецькій, 45 відібрана у росіян
364100 ПЕРЕГЛЯДІВ

Споруда на вул. Келецькій, 45 відібрана у росіян. Двері довелося відчинити силою

Мерія Варшави повернула собі майно, яке незаконно використовувало посольство Росії. Місто, яке представляє Державне казначейство, зробило це через дії судових виконавців, виконуючи рішення Окружного суду у Варшаві. Щоб проникнути в приміщення, довелося застосувати силу, вхідні двері були виламані.

Рішенням Окружний суд у Варшаві зобов’язав Російську Федерацію передати це майно, – сказав віце-мер Варшави Томаш Братек.

 

Він пояснив, що заходи тривали з ранку до обіду в суботу 29 квітня 2023: 

–  Нам довелося застосувати силу для проникнення на територію, де знаходяться дві будівлі. Спочатку російська сторона відмовилася відкрити ворота, хвіртки, вхідні двері, – сказав він.

Деталі дії 

«Коли російська сторона побачила, що ми не відмовимося від свого наміру, то після переговорів вона в особі заступника посла вирішила віддати нам ключі, ми їх забрали», — додав він.

 

Заступник мера Братек підкреслив, що, за заявою російської сторони, там проживало 27 осіб, які добровільно залишили територію та отримали запевнення, що всі їхні речі та шкільне обладнання місто передасть їм.

Що зараз з будівлею? 

Він зазначив, що надбане майно перебуває в хорошому стані та може бути використано в освітніх цілях. – «Ми маємо намір звернутися до Мазовецького воєводи про передачу цього майна для освітніх цілей. Щоб мати можливість ефективно боротися з труднощами, пов’язаними з подвійною віковою групою. Завдяки цьому ми зможемо використовувати ці приміщення в освітніх цілях», - додав він.

– Відсьогодні майно буде охоронятися. Одразу після вихідних буде проведено інвентаризацію будівель і перевірено, наскільки їх стан відповідає потребам навчальних закладів, – сказав він. «На перший погляд вони ніби відповідають цим вимогам», - оцінив він.

Віце-президент заявив, що після винесення вироків була переписка з російською стороною, яка не хотіла передавати майно. "Російська сторона незаконно посилається на те, що це територія дипломатичної установи, але ніколи такою не була", - підкреслив він.

 

- «Судову виконаня відбулося на вимогу столичного мерії Варшави, подану за повною згодою з Міністерством закордонних справ Польщі, на підставі рішення суду про надання Польській Державі права власності на цю будівлю, яка незаконно утримувалася посольством Росії роками», – пояснив Лукаш Ясіна, речник Міністерства закордонних справ Польщі.

Історія будівлі 

Віце-президент Варшави нагадав історію будинка на вулиці Келецькій, 45. З боку вулиці Келецької це історична будівля. У 1936 році його придбав Ян Кепура. Після війни комуністи згідно з варшавським декретом заволоділи будівлею, а також усією нерухомістю у Варшаві. У 1953 році Міністерство національної оборони безкоштовно передало будівлю в безстрокове користування радянському посольству у Варшаві. У 2010 році місто розірвало договір з російською стороною, а з 2011 року веде судові процеси щодо отримання відповідного виконавчого документа.

 

У суботу 29 квітня 2023 на в’їзних воротах вивісили жовту дошку з написом: «Нерухомість Держказначейства».

Niezalezna.PL - партнер Незалежного Медіа Форуму

 

Теги: Судові виконавці у Варшаві,Варшава,посольство росії в Польщі, Агресія Росії в Україні, Niezalezna.PL, SWS,Strefy Wolnego Słowa, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media, Незалежний Медіа Форум
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео