Мюнхен: "Берлінський наратив" та зустріч із братами Кличками прем'єра Польщі

Мюнхен: "Берлінський наратив" та зустріч із братами Кличками прем'єра Польщі
328048 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Моравецький встромив шпильку в німців. «Берлінський наратив має бути...»

У Мюнхені відбулася 59-та Конференція з безпеки, в якій взяли участь представники Польщі: президент Анджей Дуда та прем’єр-міністр Матеуш Моравецький. Глава уряду поспілкувався, зокрема, з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, канцлером Олафом Шольцем, прем’єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком та братами Віталієм і Володимиром Кличками. Після зустрічі з німецьким колегою Моравецький окреслив проблему, яку, на його думку, має Берлін з війною в Україні.

Niezalezna.PL – партнер Незалежного Медіа Форуму
 
 

 

 

– Німці кажуть: Росія не повинна виграти цю війну і Україна не повинна її програти. Але наратив має бути таким: Україна має виграти війну, а Росія її програти,

– написав Матеуш Моравецький у Twitter, беручи участь у Мюнхенській конференції з безпеки. Зустріч світових лідерів в основному була присвячена війні в Україні, санкціям проти Росії, кризі європейської архітектури безпеки та озброєнь.  

Натяк Моравецького на німців 

 

– Замість того, щоб говорити, що Росія не може перемогти, а Україну не можна перемогти, ми повинні змінити парадигму і сказати: Україна має перемогти. Росія має бути переможена», – написав Моравецький у Twitter англійською мовою. 

 

Так польський прем’єр встромив ще одну шпильку в німецьку владу за те, що вона виявила глибокий опір рішучій військовій допомозі Україні. Після "пожежі" у зв'язку з відмовою Берліна передати модернізовані зусиллями американської та польської дипломатії танки Leopard 2, тепер Німеччина не хоче погоджуватися на спільне відправлення західними державами Києву винищувачів F16. Тим часом Олаф Шольц публічно закликав союзників по НАТО «негайно поставити» Leopards на фронт, що, на думку експертів, є спробою врятувати сильно зіпсований імідж уряду канцлера.

Майже від початку війни Моравецький стверджував, що в Берліні все ще живі надії на те, що відносини між вільним світом і Росією врешті-решт нормалізуються і що Німеччина зможе повернутися до ділових відносин з Москвою.  

Моравецький на світлинах з Мюнхена

– Усі дискусії на Мюнхенській конференції з безпеки зосереджені на тому, як вільний світ може швидко та ефективно допомогти Україні. У багатьох розмовах ми узгоджуємо з керівниками деталі подальших дій. Хочу подякувати президенту Анджею Дуді за спільні дії. Польський дипломатичний наступ триває,

– сказав Моравецький, який позує на фотографіях з Урсулою фон дер Ляєн, Олафом Шольцем і колишніми чемпіонами з боксу, які нині працюють у Києві, – братами Віталієм (мер міста) та Володимиром Кличками. 

 

Теги: Матеуш Моравецький,Брати Клички, Агресія росії в Україні,Олаф Шольц,Урсула фон дер Ляєн, Польща й Україна: реалії і перспективи, Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media, Niezalezna.PL, SWS,Strefy Wolnego Słowa
Автор: uacenter.media

uacenter.media, ua.mediacenter.eu@gmail.com,

01001 Київ, вулиця Хрещатик 10, +38 067 461 6900, +48 609 00 6656

© Міжнародний благодійний фонд

«Незалежний Український Медіа Центр у Європі», 2022

© Yurii SCHERBAK, 2022   © Valentyn KONDRATIUK, 2022-2023

Мої відео