БЕРЕЗНЕВІ ІДИ. Березень зловісний для російської історії

БЕРЕЗНЕВІ ІДИ. Березень зловісний для російської історії
363927 ПЕРЕГЛЯДІВ

 БЕРЕЗНЕВІ ІДИ

 

Beware the Ides of March / Ід березневих бережись.

В.Шекспір

Рішення Міжнародного Кримінального суду (МКС) в Гаазі звинуватити диктатора росії путіна в скоєнні одного з наймерзенніших злочинів – у викраденні й депортації в росію українських дітей «кіднепінгу» – й видача ордера на арешт цього персонажа прозвучало 17 березня 2023 року, як удар весняного грому.

Удар несподіваний, але довгоочікуваний.

Здійснилося давнє пророцтво щодо фатальної ролі березня, місяця, коли в 44 році до н.е. був убитий римський імператор Юлій Цезар (звідти «березневі іди» – середина місяця).

Особливо зловісним березень став для російської історії.

Згадаймо:

-         Березень 1584 – помер цар Іван Грозний;

-         Березень 1801 – вбитий імператор Павло І;

-         Березень 1855 – помер цар Ніколай І;

-         Березень 1881 – вбитий імператор Александр ІІ;

-         Березень 1917 – відрікся від престолу цар Ніколай ІІ;

-         Березень 1953 – помер тиран Сталін;

-         Березень 1985 – помер Генсек Черненко.

Березень 2023 року приніс росії принизливу політичну і державницьку смерть путіна. Від 17 березня путін – політичний труп.

Цей посередній закомплексований виходець із петербурзької черні, чекіст з кличками «недопалок» та «біла міль», лакей Собчака, зробив приголомшливу неймовірну кар’єру, забравшись на вершину російської владної піраміди й почавши грати роль всепереможного імператора, на якого з острахом дивилися А.Меркель, Ф.Оланд, Е.Макрон, і Д.Трамп – не кажучи вже про політиків дрібнішого політичного калібру.

Схиляючись перед кривавою спадщиною Сталіна, увібравши в себе ідеї Гітлера й німецького націонал-соціалізму, перейнявшись мрією російських шовіністів про відродження російської імперії, цей карлик спробував грати роль гіганта – новітнього Петра Першого, не відмовляючись від фельдфебельної шинелі Ніколая І-го, який ганебно програв Кримську війну.

Знищивши залишки демократії в росії, сфальсифікувавши історію України, Польщі, країн Балтії, путін вирішив увічнити себе в світовій історії, завоювавши територію сусідніх країн (України, Грузії, Молдови), кинувши виклик Сполученим Штатам, блоку НАТО.

Він розв’язав криваву повномасштабну агресивну війну 2022 року проти України, яка несе нашому народу незчисленні жертви і страждання.

Це – війна без правил, війна геноцидного типу, війна на винищення всього українського. Війна, в якій гине майбутнє України – її діти. Гинуть не тільки фізично, але й духовно: десятки тисяч дітлахів викрадені й депортовані в росію, де будуть психічно зламані й перетворені на яничар, лютих ворогів українського народу. Але рік 2022 – це не рік 1365, коли турецький султан Мурад І-ий, жорстокий виродок, що осліпив і вбив власного сина, заснував корпус яничар з християнський дітей – українців, поляків, сербів, болгар, греків – яких перетворювали на фанатичних зарізяк-мусульман.

Від 17 березня 2023 року путін, замість царських шат московії, перевдягнувся в арештантську робу. Він ще робитиме вигляд, що нічого не сталося, його лакизи і клеврети обливатимуть брудом Міжнародний Кримінальний суд (який визнають 123 країни світу), оголошуючи вердикт «нікчемним», але вирок історії звершився і оскарженню не підлягає. Історія часто помиляється, але справедливість, попри всі муки і страждання жертв і насолоду катів, врешті-решт перемагає.

Загадаймо слова прокурора МКС Каріма Хана: НІХТО НЕ МОЖЕ КОЇТИ БЕЗКАРНО злочин геноциду, злочини проти людяності й військові злочини.

І міжнародний терорист путін – не перший і не останній. Були засуджені вищі посадові особи: 90 Югославії,  40 по Лівії, Судану, Ліберії, Чаду, Руанди.

Тепер на лаву підсудних сідає охоплена манією величі прогнила росія та її фюрер путін. Йому залишається лише згадувати долю Муамара Кадаффі й мріяти про затишну камеру в Гаазі.

Березень – чудовий місяць. Він несе в собі весну і відродження.

 

Юрій Щербак, письменник і дипломат, голова Ради Незалежного Медіа Форуму

Політична карикатура художника Олексія Кустовського, Радіо Свобода

 

Теги: Юрій Щербак, путін, Агресія Росії в Україні, Гримаси "русского міра", Незалежний Медіа Форум,ордер на арешт путіна,putin, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео