Niezalezna.PL: Президент Чехії акцентував, що українцям критично не вистачає боєприпасів

Niezalezna.PL: Президент Чехії акцентував, що українцям критично не вистачає боєприпасів
255588 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент Чехії: українцям критично не вистачає боєприпасів

"Критична нестача боєприпасів не тільки обмежує здатність України ефективно захищатися, але й певною мірою обмежує її здатність розпочати ефективний контрнаступ", - заявив президент Чехії Петр Павел.

За словами Павела, влада в Києві не очікує почути декларацію про членство на саміті НАТО у Вільнюсі в липні 2023, але хоче гарантій безпеки.

Президент заявив, що у співпраці з союзниками Чехія шукатиме шляхи збільшення поставок боєприпасів в Україну.

«Критична нестача боєприпасів не тільки обмежує здатність України ефективно захищатися, але й певною мірою обмежує її здатність розпочати успішний контрнаступ»,

– оцінив Павел, який є генералом у відставці.

За його словами, росіяни щодня випускають у чотири-п'ять разів більше ракет, ніж українці. Павел заявив, що необхідні боєприпаси є в деяких країнах, які традиційно закуповували радянську техніку, і з цими країнами необхідно налагодити співпрацю.

За словами чеського лідера, український президент Володимир Зеленський і його соратники не є наївними і знають, що на саміті НАТО у Вільнюсі їхню країну не запросять до Альянсу і не встановлять жодних термінівНа його думку, Київ очікує від керівництва НАТО однозначної підтримки та гарантій безпеки.

Над проектом цих гарантій Україна інтенсивно працює з колишнім генсеком НАТО Андерсом Фог Расмуссеном. Гарантії не мають бути у формі статті 5 Договору НАТО, але вони можуть нагадувати ті, які отримала Фінляндія після оголошення про вступ до Альянсу. За словами Павела, можливостей більше, і потрібно дочекатися обговорення проекту серед країн-членів НАТО.

Президент Чехії в неділю повернувся з дводенного візиту в Україну, де він перебував разом із президентом Словаччини Зузаною Чапутовою. У Києві обидва президенти зустрілися із Зеленським та іншими українськими політиками. Вони були в Бучі, яка є символом російських злочинів проти мирного населення. Також Павло є першим главою держави, який відвідав східну Україну, зокрема місто Дніпро, розташоване за кілька десятків кілометрів від лінії фронту. У цьому регіоні чеська влада хоче зосередити свою допомогу у відбудові України.

Після повернення до Праги Павел подякував усім людям з Чехії, Польщі та України, які допомогли організувати його візит.

Niezalezna.PL - партнер Незалежного Медіа Форуму

Теги: Президент Чехії,Генерал Павел, Агресія Росії в Україні, Незалежний Медіа Форум, Niezalezna.PL, SWS,Strefy Wolnego Słowa, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media
Автор: uacenter.media

uacenter.media, ua.mediacenter.eu@gmail.com,

01001 Київ, вулиця Хрещатик 10, +38 067 461 6900, +48 609 00 6656

© Міжнародний благодійний фонд

«Незалежний Український Медіа Центр у Європі», 2022

© Yurii SCHERBAK, 2022   © Valentyn KONDRATIUK, 2022-2023

Мої відео