Блінкен назвав Україну серед трьох держав, що найбільше потерпають від насильницького зникнення людей

Блінкен назвав Україну серед трьох держав, що найбільше потерпають від насильницького зникнення людей
185388 ПЕРЕГЛЯДІВ
Державний секретар США Ентоні Блінкен назвав Китай, Україну та Сирію у контексті Міжнародного дня жертв насильницьких зникнень. Kevin Mohatt/Pool Photo via AP

У Міжнародний день жертв насильницьких зникнень Держдеп США назвав Україну, Китай та Сирію країнами, що найбільше потерпають від викрадень людей та мають значну кількість безвісти зниклих. Про це мовиться у заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена від 30 серпня.

Держсекретар наголосив, що Сполучені Штати підтримують усіх жертв злочинів насильницького зникнення і закликають тих, хто скоює цей злочин, “негайно припинити таку практику та повернути жертв їхнім родинам”.

Насильницьке зникнення є кричущим порушенням прав людини, яке завдає травми невизначеного ув’язнення або зникнення жертвам, яких надто часто стають мішенями за їхню незгоду чи захист прав людини та демократії, заявили у Держдепі.

Блінкен також наголосив, що сім'ї безвісти зниклих людей “дуже страждають, не знаючи, де їхні близькі, чи живі вони, чи мертві”.

Блінкен нагадав, що у Китаї мішенями подібних злочинів стають члени релігійних і етнічних меншин, адвокати, активісти та інші.

В окупованих Росією частинах України тисячі мирних жителів зникли безвісти або утримувалися без зв’язку із зовнішнім світом російською владою, а їх місце знаходження та добробут невідомі, додав Блінкен.

Він також згадав Сирію, де понад 110 000 осіб залишаються насильницьки зниклими або свавільно затриманими, включаючи тисячі дітей і жінок.

Сполучені Штати закликають уряди всіх країн покласти край цій практиці, притягнути винних до відповідальності та поважати права людини та основні свободи всіх.

Теги: Незалежний Медіа Форум, Independent Media Forum
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео