Niezalezna.PL: Пропаганда кремля добре сприймається німцями

Niezalezna.PL: Пропаганда кремля добре сприймається німцями
313710 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Кремлівська пропаганда особливо добре сприймається німцями». Експерти стурбовані

Експерти стурбовані тим, що пропаганда володимира путіна і кремля особливо добре сприймається німцями, аналізує щоденний портал Bild, зазначаючи, що росія роками намагається вплинути на громадську думку в усьому світі, щоб узаконити свої злочини, такі як війна проти України та незрозумілі домовленості (наприклад, газопровід «Північний потік»).

Як нагадує «Bild», російська пропаганда знаходить у Німеччині виключно благодатний ґрунт з кількох причин:

  • це «історично дружні відносини між Німеччиною та росією,
  • спадок соціалістичної диктатури НДР,
  • також велика кількість російськомовних жителів ФРН».

Після нападу росії на Україну більшість пропагандистського контенту присвячена війні, яка ведеться . «Проросійські погляди спритно поширюються різними каналами. Під впливом пропаганди перебувають як німецькомовні, так і російськомовні люди», – зазначає «Bild», яка попросила експертів Центру інформаційної стійкості (CIR) проаналізувати «підступну пропагандистську мережу лутіна».

На думку вчених з CIR, кремлівська пропаганда в Німеччині базується на п'яти основних стовпах. Перші та найочевидніші з них – російські державні ЗМІ RT, DE та SNA (німецька версія Sputnik).

У нещодавно оприлюдненому звіті SNA детально описала засудження російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова військової допомоги Німеччини Україні. Лавров був відвертим щодо нацистського минулого Німеччини та неправдиво звинуватив німецький уряд у підтримці неонацистів, допомагаючи Україні. Крім того, ця інформація потім поширюється численними німецькими інтернет-порталами та екстремістськими блогерами.

російську пропаганду також поширюють впливові особи, «багато з яких мають зв’язки з Німеччиною», вважають експерти CIR. Прикладом може служити 29-річна Аліна Ліпп, яка має власний сайт, а також веде канали на YouTube, Telegram і RuTube (російський клон YouTube). Володіє німецькою та російською мовами.

«Значна частина контенту, який надають інфлюенсери, присвячена бойовим діям на окупованому росією Донбасі», — підкреслюють експерти, додаючи, що прихильники кремля зображують Ліпп «репресованим журналістом, який лише поширює правду».

Ще одним стовпом пропаганди є російсько-німецька організація «Вадар», яка «нібито діє в інтересах німців з росії». Проте, на думку CIR, канал Vadar у Telegram насичений антиукраїнським контентом, а також підтримує політику російського вторгнення, критикуючи німецьку допомогу Україні. Вадаром поширюється теза, що «значна частина німецького населення боїться війни, а Бундесвер до неї не готовий».

За даними CIR, після блокування сайтів російських державних ЗМІ на території ЄС російські посольства "агресивно поширюють пропаганду Кремля в соціальних мережах". Прикладом може служити пост Лаврова в Twitter про підрив газопроводу "Північний потік-2", у якому російський міністр звинуватив уряд США. Окрім Twitter, російські посольства використовують Facebook, Instagram, Telegram і YouTube, хоча багато з цих платформ зараз заборонені в росії.

Експерти також стурбовані діями екстремістських ЗМІ та партій, які поширюють брехню кремля в Німеччині. "Кілька з цих організацій пов'язані з російським урядом або російськими державними ЗМІ", - вказує CIR. Найвідомішим прикладом є AfD, німецька правопопулістська партія, яка поширювала російські заяви.

«Bild» додає, що «пропагандистські казки путіна» поширюють і ліві екстремістиАмериканський лівоекстремістський сайт World Socialist (WSWS) має розширену німецькомовну версію, яка транслює російську пропаганду, відзначають експерти CIR. 

Niezalezna.PL - партнер Незалежного Медіа Форуму

Політична карикатура Олексія Кустовського

Теги: Bild, Niezalezna.PL, SWS,Strefy Wolnego Słowa, Independent Media Forum, IMF, www.uacenter.media, Незалежний Медіа Форум, Агресія Росії в Україні,кремлівські пропагандисти, Німеччина
Автор: uacenter.media

Незалежний Медіа Форум
www.uacenter.media
www.mediaforum.news
E-mail: [email protected]
Kyiv - Київ:  +38 067 461 6900
Варшава - Warszawa: +48 609 00 6656

Редакція Незалежного Медіа Форуму не завжди поділяє точку зору автора

© ICF "INDEPENDENT UKRAINIAN MEDIA CENTER IN EUROPE", 2022-2024
© POLSKO-UKRAIŃSKA FUNDACJA POKOJU CONCORDIA 818, 2023-2024

Мої відео